AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara je u srijedu, 24. lipnja otvorio kanal za prijave na prvu AIPS-ovu e-Konferenciju. Održat će se putem platforme Zoom, u četvrtak, na Svjetski dan sportskih novinara, 2. srpnja, od 13:30 sati, ali moći će sudjelovati samo prijavljeni novinari, bez obzira jesu li ili ne članovi AIPS-a.
 
Glavna je tema "Je li Covid-19 utjecao na nezavisnost i budućnost sportskoga novinarstva", ali nezaobilazna je i tema o rasizmu, pa će i ona biti u središnjem izlaganju AIPS-ove dopredsjednice, Kenijke Evelyn Watta.
 
Do subote ujutro se na poveznici za prijavu prijavilo više od 330 novinara iz preko 100 zemalja, sa svih kontinenata. Očito je ideja i govornici (urednici najpoznatijih svjetskih medija) bila dovoljan mamac za takav interes. Osim njih, novinarima širom svijeta obratit će se i prvi čovjek svjetskoga olimpizma, Thomas Bach, a nakon uvodnoga dijela otvoren je dialog sa svima koji žele bilo što pitati ili kazati o svemu, ali i pitati o AIPS-u. Na sva pitanja će odgovarati predsjednik AIPS-a, Gianni Merlo.
 
Cijeli će događaj biti uživo emitiran i na Facebook stranici AIPS-a i na YouTube kanalu AIPS-a.
 
Prijave su i dalje otvorene: