Drugoga dana mjeseca srpnja obilježava se Svjetski dan sportskih novinara. Ove godine taj datum je posebno intrigantan jer je mjesecima uoči njegova obilježavanja profesija sportskih novinara prolazila kroz nesvakidašnje krizno razdoblje.
 
Nedostatkom sportskih događaja, odgođenih i otkazanih uslijed pandemije Covid-19, predstavnici "sedme sile" diljem svijeta bili su umnogome uskraćeni za teme svakodnevnih medijskih sadržaja. U takvim okolnostima mnogi su proglašavani i viškom "radne snage", drugima su drastično smanjene plaće i honorari, kriza je još uvijek aktualna i neizvjesna...
 
Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, čestitali su članovima Hrvatskog zbora sportskih novinara (udruga u članstvu HOO-a), ali i svim sportskim novinarima, njihov praznik:
 
Poštovani predstavnici 'sedme sile', 
hrvatski sport, s kojim se dičimo kao najvećim ambasadorom domovine u svijetu, ni uz sjajne rezultate ne bi bio tako prepoznatljiv da ga niste oplemenili upravo vi - svojim zapisima u tisku ili na Internetu te u radijskom i televizijskom eteru. Od srca vama čestitamo Svjetski dan sportskih novinara, sa željom da se naša suradnja u radu za dobrobit hrvatskog sporta nastavi i u budućnost.