Uoči finalne utakmice vaterpolske Regionalne lige između Juga i Mladosti u Dubrovniku izjavu je za nositelja TV-prava u uvodnoj emisiji dao Perica Bukić, direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

 
Što on kaže o budućnosti tog natjecanja, inače najjače europske, samim time i svjetske vaterpolske lige?
- Moram najprije reći da sam presretan zbog toga što smo uopće ovaj završni turnir Regionalne lige i uspjeli održati. Imali smo velikih problema za dovesti Jadran iz Herceg Novog, koji je ovdje, pedesetak kilometara od Dubrovnika - rekao je.
 
Budućnost nije svjetla, barem ne jednako svjetla kao što je to bila kroz razdoblje veće od prethodnog desetljeća. Najave su svakakve, a potvrđeno je da još ništa nije službeno. Sastanak Upravnog odbora natjecanja ovog tjedna ipak nije održan.
- Ništa nije službeno, ali nekakva preliminarna odluka je da svaka zemlja, dakle Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Slovenija sljedeće sezone najprije odigraju njihova nacionalna prvenstva, a da onda tek sjednemo i vidimo što ćemo napraviti s Regionalnom ligom. U svakom slučaju ćemo po pitanju svega pametniji biti u to vrijeme kada će se najprije odigrati nacionalna prvenstva, jer će biti jako teško ligu organizirati na ovakav, dosadašnji način. Mislim da ovako nećemo moći - rekao je nekad proslavljeni hrvatski vaterpolist.
 
Već ovoga vikenda krenut će i finalna serija domaćeg prvenstva, također ona između Juga i Mladosti u kojoj će se igrati na tri pobjede.
- Sigurno je da smo ponosni zbog toga što se igra, igraju i drugi klubovi za plasman, sva su natjecanja mlađih kategorija u tijeku, krenut će i ženska liga ... Dobro je da uz treninge postoji i natjecanje koje je potrebno da se svi spreme za one velike stvari koje dolaze u budućnosti.

 

 IZVOR Sportske novosti FOTO Damir Krajač/CROPIX