U Kninu je na proslavi 25. godišnjice Oluje službeno osnovana nova navijačka skupina hrvatske nogometne reprezentacije. Zove se Klub navijača Mi Hrvati i ima podršku HNS-a, a podržao ju je i general Ante Gotovina.
 
Na skupštini nove navijačke skupine bio je Boris Durlen, izaslanik Davora Šukera i Marijana Kustića. Skupina će djelovati u sklopu Hrvatskog nogometnog veleposlanstva (Croatian Fans Embassy), platforme napravljene po uzoru na Uefin projekt da svaka zemlja ima krovnu organizaciju navijača nogometne reprezentacije. Predsjednik udruge Mi Hrvati je Stipe Drmić, psihijatar iz Kliničke bolnice Dubrava, a Željko Bulić predsjednik je Izvršnog odbora u kojem je devet članova. Mirko Bebek iz Beča je šef Skupštine. Ključna osoba je Bulić koji je službeni časnik za navijače HNS-a i jedan od ljudi koji su odlučili započeti zasebnu navijačku priču. 
 
- Bila su tri prijedloga imena, osim Mi Hrvati još i Vatreni te Vatrene brigade, što je ime neformalne navijačke skupine iz Njemačke koja nam se pridružila. Kako bismo bili službena udruga HNS-a, morali bismo potpisati ugovor, ali i ovako imamo jaku potporu Saveza - rekao je Bulić u razgovoru za Sportske novosti
 
Tako trenutno u Hrvatskoj postoje tri, a možda i četiri navijačke organizacije vezane za reprezentaciju. Stari Klub navijača Uvijek vjerni, novija Udruga navijača Uvijek vjerni koja je bila glavna na tribinama u proteklim kvalifikacijama za Euro te Budi ponosan, ali pitanje je postoji li ta udruga još barem na papiru. 
- Htjeli smo da Udruga Uvijek vjerni, u kojoj smo bili nešto više od pola godine, promijeni statut, da radi na potpuno drugačiji i transparentan način, ali to se nije dogodilo i povjerenici su odlučili da osnujemo nešto potpuno novo, što nema nikakve veze s Uvijek vjernima, ni jednima niti drugima. HNS je to pozdravio. Nama je prešlo 94 posto povjerenika - istaknuo je Bulić. 
 
- U dogovoru s HNS-om za svaku utakmicu rezervirat ćemo 500 do 2000 ulaznica, koliko točno tek ćemo riješiti, za navijače koji ne moraju biti naši članovi, a bili su na najviše susreta reprezentacije od Svjetskog prvenstva u Brazilu. Tako se radilo i za Euro 2020. i to će ostati. Oni će imati pravo prvenstva kod kupnje. Nakon toga ćemo ponuditi dodatan kontingent za naše članove. Tako pokazujemo širinu - dodao je Bulić. 
 
Udruga ima vijeća za Njemačku, Austriju, Švicarsku i BiH. 
- Osnovali smo Časni sud i Visoki časni sud. Tko bude zviždao suparničkoj himni, a kamoli pravio incidente, bit će prijavljen, moguće kazne su od opomene do isključenja iz Kluba. Mi smo navijači koji žele biti veleposlanici svoje zemlje, a ne oni koji rade nerede. Nismo plaćenici HNS-a, od njega ne dobivamo nikakav novac niti ga tražimo. Financirano se od članarina. Jedino u čemu će HNS pomoći je vezano za koreografiju - zaključio je Bulić.
 
 Izvor Večernji list FOTO Davor Javorović/PIXSELL