Nakon velikog uspjeha i odaziva na prethodne konferencije, koje je AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara, održala od ožujka ove godine, evo i nove!
 
Tema je iznimno intrigantna i zanimljiva: “Rasizam i diskriminacija u sportu”.
 
Konferencija će se održati u dva dijela, 28. i 29. rujna, putem Zooma, kao i prethodne. Osnovni je jezik engleski, no uz korištenje aplikacije “Interprefy” na mobilnim telefonima, paralelno sa slušanjem konferencije na računalu ili laptopu, moguće je konferenciju pratiti i na francuskom, španjolskom i arapskom. Oba dana paneli će trajati oko 120 minuta, uz moderiranje glavnoga tajnika AIPS-a, Jure Ozmeca.
 
Prvoga dana su već potvrđeni panelisti, Donna de Varona, američka producentica i borac za prava sportašica i žena u sportu, Juan Ignacio Gallardo, glavni urednik španjolske “Marce”, Karl-Eric Nilsson, prvi dopredsjednik UEFA i Nicola Rizzoli, talijanski nogometni sudac.
 
Svi sudionici nakon prvoga dijela imaju mogućnost sudjelovati i davati mišljenja, u razumnom periodu do 3 minute, ili postavljati pitanja panelistima, ali i predsjedniku AIPS-a, Gianniju Merlu, koji će skup pozdraviti i aktivno sudjelovati.
 
 
 AIPS Media