Od ovoga petka, 18. rujna 2020. godine, na Sportskoj televiziji (SPTV) ljubitelji sporta mogu uživati u emisijama, reportažama i magazinima Olympic Channela, televizije u vlasništvu Međunarodnog olimpijskog odbora.
 
Zahvaljujući suradnji s Eurosportom, koji je u vlasništvu Discovery Communications, vrhunska produkcija programa, ekskluzivan sadržaj o olimpijskim igrama, sportašima i navijačima sada će biti dostupni i hrvatskoj publici.
 
U vrijeme pandemije koronavirusa te posljedično nemogućnosti održavanja većine sportskih natjecanja time i odgađanja OI Tokio 2020., Sportska televizija želi očuvati interes za olimpijske sportove. Ovim dogovorom SPTV vraća Eurosport u Hrvatsku, a emitiranjem programa „Gledajte Olympic Channel“ promovira olimpijske vrijednosti i sportaše, a gledateljima pruža uživanje u vrhunskom sportskom programu.
 
 Sportska televizija je specijalizirana sportska televizija u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je s emitiranjem započela 4. travnja 2011. godine.
 
Eurosport je najveći europski sportski kanal, dostupan u 59 država na 20 različitih jezika i implementiran u više od 116 milijuna kućanstava i u stopostotnom je vlasništvu američkog medijskog diva Discovery Communications. Eurosport ima ekskluzivna europska prava za prijenos ljetnih Olimpijskih i Zimskih olimpijskih igara od 2018. do 2024. te je time postao partner Međunarodnog olimpijskog odbora. 
 
 Izvor SPTV/HOO