Drugi dan AIPS konferencije, Svjetska udruga sportskih novinara, u dva će dana, 28/29. rujna organizirati Konferenciju na temu “Rasizam i diskriminacija u sportu”.
 
Kao što smo već pisali, AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara, u ponedjeljak i utorak nastavlja s konferencijama posvećenim problemima u sportu. Tema iduće konferencije, 28. i 29. rujna, dva dana u 14:00 sati po srednjeeuropskom vremenu je “Rasizam i diskriminacija u sportu”. 
 
Poznati su i panelisti drugoga dana, u utorak: Bardeddine Drissi Lahsini, glavni urednik novina “Almountakhab” iz Maroka, Mark Gleeson, Reutersov novinar iz Južne Afrike i član žirija AIPS-ove Nagrade za najbolje sportske novinare, Payoshsni Mitra, odvjetnica koja zastupa sportašice već nekoliko desetljeća i Ron Thomas, direktor Morehouse College za novinare i sportski program. 
 
Oba dana konferencija će biti primarno na engleskom jeziku, ali uz simultane prijevode na francuski, španjolski i arapski jezik, putem aplikacije “Interprefy”, koju treba instalirati na mobilnom telefonu i koristiti ju s dodatnim slušalicama, po potrebi.
 
Svatko tko želi biti dio ove rasprave, dobro došao je, uz obaveznu prijavu OVDJE: 
 
 
 AIPS Media