U novootvorenom konjičkom centru Evago u Čehima održano je prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju u svim kategorijama – piše Mladen Miletić, novinar VL.
 
U četiri dana natjecanja više od 100 konja i jahača odmjerilo je snage u svim uzrasnim kategorijama od kadeta, juniora, amatera, mladih jahača, amazonki i seniora. Mlada Samoboraka Josipa Koletić s netom navršenih 18 godina postala je najmlađa seniorska pobjednica i prvakinja države u povijesti Hrvatskog preponskog jahanja. 
 
Josipa je u paru sa svojim kastratom Layosom u odlučujučoj Grand Prix utakmici na visini 145 cm bila bolja od našeg poznatog alkara i jahača Andrije Hrgovića, a sa svojim je konjima (Layos, Checker i Ascot) dominirala sva četri dana turnira. Osvojila je u pojedinačnim utakmicama tri prva mjesta, jedno drugo i dva treća mjesta te zlatnu medalju u pojedninačnoj i ekipnoj konkurenciji.
 
Josipa Koletić inače živi i trenira u Njemačkoj pod vodstvom jednog od najboljih jahača u povijesti Ludgera Berbama (4 puta olimpiski pobjednik, 2 puta osvajač svjetskog kupa i peterostruki prvak Europe). 
 
Prvenstvo države organizirano je na razini europskih natjecanja, a ohrabruje činjenica da je ove godine oboren rekord po broju sudionika.
 
 PRENOSIMO Večernji list FOTO Konjički klub Evago