AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara intenzivno priprema novu ZOOM Konferenciju za do sada prijavljenih više od 400 novinara iz više od 100 zemalja širom svijeta, na temu „Rasizam i diskriminacija u sportu“. 
 
Iako popis panelista još nije zaključen, a sprema se i jedno ugodno iznenađenje (ali nije potvrđeno), znaju se većina panelista za oba dana konferencije, koja će na ZOOM platformi biti u ponedjeljak i utorak, 28/29.9., s početkom u 14:00 sati oba dana.
 
Svi zaintresirani za sudjelovanje već su dobili ili će dobiti i način kako postaviti pitanja, kako bismo bili učinkovitiji i brži, putem e-maila. Sve će primarno biti na engleskom jeziku uz simultane prijevode na francuski, španjolski i arapski jezik putem aplikacje za mobilne telefone Interprefy. Nju treba instalirati ranije, uz uputstva koja će vam stići na mail nakon što se prijavite.
 
PANELISTI 
 
U ponedjeljak, 28. rujna će svoja izlaganja imati Karl-Eric Nilsson, prvi dopredsjednik UEFA-e; Nicola Rizzoli, nogometni sudac; Mark Gleeson, novinar i komentator iz Južne Afrike; Carlos Ponce, glavni urednik „Recorda“ iz Meksika; Ron Thomas, profesor na Morehouse Sveučilištu; Obi Mitchell, predsjednik AIPS Afrika; Christine Brennan, sportska kolumnistica „USA Today“ i vjerojatno jedno iznenađenje.
 
U utorak, 29. rujna  se diskusija nastavlja s izlaganjima Abhinava Bindre iz Komisije sportaša MOO-a, Nancy Hogshead-Makar, olimpijskom pobjednicom; Payoshni Mitra, aktivistica za sportska prava; Donna de Varona, bivša olimpijska pobjednica, producentica i TV novinarka; Badreddine Drissi, glavni urednik „al Mountakhab“ novina iz Maroka; Juan Ignacio Gallardo, glavni urednik španjolske „Marce“ i Pier Bergonzi, zamjenik glavnoga urednika talijanske „Gazzette dello sport“.