Hrvatski boksač Filip Hrgović nokautirao je Grka Alexandra Kartoziju u drugoj rundi njihove borbe. Nokaut je bio, blago rečeno, brutalan, a Twitter je nakon toga podivljao. Hrgovićev trener bio je zadivljen nokautom, a za grčkog boksača kaže da je ovaj jedva dolazio do zraka nakon tog udarca.
 
- Brutalan nokaut Hrgovića. Loš protivnik za ovakvog talentiranog prospekta, no nadam se da ga čekaju bolji izazovi - napisao je jedan boksački entuzijast, a drugi je svrstao Hrgovića u kategoriju najboljih boksača te rekao kako želi gledati borbu njega i Anthonyja Joshue.
 
Ipak, neki pratitelji nisu oduševljeni Hrgovićevom predstavom, kao ni odabirom protivnika.
 
- Spektakularan nokaut Hrgovića u Danskoj, ali brine me njegovo forsiranje udaraca desnom rukom. Cijelu prvu rundu protratio je pokušavajući napasti desnom - napisao je jedan pratitelj, a drugi je rekao nešto slično:
 
- Hrgović ... Ako ste vidjeli jednu njegovu borbu, vidjeli ste ih sve. Jako predvidljiv borac, baca iste udarce, istim predvidljivim redoslijedom. Usporedba s Kličkom je besramna. Hrgović je sposoban borac za ovo doba, i to je to.
 
Hrgoviću slijedi borba protiv Amerikanca Rydella Bookera koji je ipak sposobniji borac od Kartozije, a potom je hrvatskom boksaču cilj ići na nekog od deset najboljih boksača po IBF organizaciji.
 
 IZVOR 24 sata/Twitter