Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u zagrebačkom hotelu Westin svečanost dodjele Nagrade 'Milan Neralić', namijenjene pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj sporta na lokalnoj razini. To je drugo izdanje nagrade koju je inicirao voditelj HOO-ova Ureda za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, a nazvana je po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje Milanu Neraliću (bronca u mačevanju na OI u Parizu 1900.).
 
Nakon što je urednica Nina Lara Vidaković predstavila monografiju HOO-ova Ureda za programe lokalnog sporta, a koju su dobili svi nazočni na svečanosti, dodijeljena su priznanja ovogodišnjim laureatima. To su: Mladen Klasić (Zajednica športskih udruga Križevci), Stjepan Fotivec (Športska zajednica Krapinsko-zagorske županije), Želimir Feitl (Zajednica športova Karlovačke županije), Boris Gotal (Zajednica sportskih udruga grada Ivanca) i jedina udruga - Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, u čije je ime nagradu primio njezin predsjednik Veljko Karabaić.
 
Svi dobitnici priznanja istaknuli su zahvalu HOO-u, ponajprije zato što je prepoznat, a potom i nagrađen njihov rad u sportu u malim sredinama.
 
Već u uvodnoj riječi predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je važnost održavanja ovog događaja u „ova normalno-nenormalna vremena“ jer su sportski djelatnici na lokalnoj razini podnijeli najveći teret krize u sustavu sporta, prouzročene pandemijom Covid-19.
 
- Velik broj ljudi volonterski radi u sportu na lokalnoj razini, što znači bez nagrade i ikakve naknade, samo za opće dobro svoje zajednice i dobrobit ove zemlje. U pripremi je studija o ekonomskom doprinosu volontera u sportu i ona će pokazati koliko je novčani ekvivalent njihove uloge fascinantan - kazao je Mateša te dodao: - Ovom prigodom zahvaljujem i Hrvatskoj vladi, koja je, uz posredovanje i ovdje nazočnog državnog tajnika za sport Tomislava Družaka, prepoznala potrebu stati uz sport u najtežim trenucima za sustav sporta. Malo koja djelatnost može se pohvaliti da će joj sustav bez velikih problema preživjeti ovu godinu.
 
Ocjenjivačko povjerenstvo Nagrade 'Milan Neralić' i ove godine je djelovalo u sastavu: Mladen Pavićević (predsjednik), Darko Ivošević, Mario Meštrović, Zvjezdana Tuma-Pavlov, Ante Tanfara, Sanda Čorak i Siniša Krajač (članovi).  
 
 HOO/Vinko Knežević FOTO/Damir Senčar/HINA