Na prijedlog Stručnog savjeta HVS-a, jednoglasnom je odlukom produljen izbornički mandat,  produžena suradnja izborniku seniorske muške reprezentacije Ivici Tucku do godine 2024. do razdoblja neposredno iza OI u Parizu 2024 – piše Dean Bauer, novinar SN.
 
Tucku je naime dosadašnji mandat istjecao upravo sada, rujan/listopad 2020. ili kako se prije četiri godine mislilo, nakon OI u Tokiju. Neovisno činjenici da su Igre pomaknute, to ne mijenja ništa bitnije u raspoloženju vodećih struktura HVS-a prema aktualnom izborniku kojem je ponuđen i odobren mandat i u trećem olimpijskom ciklusu.
 
SVI SMO PUNI MOTIVA
 
Ovime će Ivica Tucak postati i najdugovječnijim hrvatskim vaterpolskim izbornikom, a nemojmo zaboraviti i da je s 13 osvojenih medalja i najtrofejniji, nadmašivši čak i legendarnog Ratka Rudića (10) u broju kolajni osvojenih s Hrvatskom.
 
- Izuzetno mi je drago što smo postigli zajednički dogovor - u prvoj će reakciji izbornik Ivica Tucak i dodao - Želja mi je bila nastaviti suradnju, te mi je drago da su Stručni savjet i Upravni odbor složno reagirali u toj zajedničkoj odluci. Ambicije reprezentacije ostaju iste, očekuju nas velika iskušenja, prvo Olimpijske igre u Tokiju, a potom cijeli niz natjecanja. Tu je prije svega onda, nakon Igara u Tokiju, svakako Europsko prvenstvo u Splitu 2022. za koje ne krijemo kako imamo najveće ambicije. Smjer hrvatske reprezentacije ostaje isti, težnja čim boljim rezultatima i u budućnosti. Svi u Hrvatskom vaterpolskom savezu, igrači i ja puni smo motiva, te se nadam da ćemo i dalje ostvarivati dobre rezultate - naglasio je izbornik Barakuda.
 
Dosad je najduže na čelu hrvatske vaterpolske vrste bio Ratko Rudić (2004. - 2012.), a od izbornika sa stažem dužim od jednog olimpijskog ciklusa izdvojimo nažalost pokojnog Brunu Silića koji je Hrvatsku vodio od 1993. do 1998. i osvojio olimpijsko srebro u Atlatni 1996.
 
Ivica Tucak je pak dosad s Barakudama osvojio 13 kolajni - tri su zlatne, te po pet srebrnih odnosno brončanih.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Damir Krajač/CROPIX