Najbolji rezultat od hrvatskih judaša prvog dana ostvario je Robert Klačar, koji se plasirao u finale kategorije do 66 kg. Klačar je poveo wazarijem, a zatim izgubio od Stošića, srbijanskog judaša, dobivši tri kazne. U istoj kategoriji dobre borbe pokazao je Leon Đapić, koji je završio peti, izgubivši u borbi za broncu od Slovenca Kavčiča.
 
- Sve u svemu dobar dan koji, na žalost, nisam uspio završiti zlatom. Iako sam dobro krenuo i poveo, Stošić je lagano rješavao moj gard i uspio me natjerati na kazne. Nakon Prvenstva Hrvatske do 23 godine idem na pripreme u Nizozemsku - rezimirao je Klačar.
 
Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) wazarijem protiv Slovenke Tropan došla je do srebrne medalje, dok je Tena Šikić (do 57 kg) kroz repasaž stigla do brončane medalje svladavši Čopić iz Srbije.
 
- Imala sam jako dobru konkurenciju tako da sam zadovoljna svojim nastupima i srebrnom medaljom. Slijedi mi PH za mlađe seniore sljedeći vikend, a veselim se daljnjim natjecanjima - rekla je Puljiz.
 
Nakon prošlogodišnjeg zlata, Iva Oberan je u kategoriji do 63 kg osvojila brončanu medalju.
 
- Imala sam četiri protivnice koje su sve redom europska ili svjetska medalja u mlađim ili seniorskoj konkurenciji. Uvijek puno očekujem od sebe, pa sam i danas ušla sa željom da obranim zlato, ali nakon osam mjeseci bez natjecanja piše se medalja - rekla je Oberan.
 
Europski judo kup za seniore u Dubrovniku, prvi službeni judo turnir u svijetu nakon stanke zbog pandemije, u subotu su otvorili sportska direktorica Europske judo unije Catarina Rodrigues, državni tajnik za sport Tomislav Družak i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak. Pod brojnim epidemiološkim mjerama i bez gledatelja na tribinama, hrvatski judaši imali su potporu trenera i drugih natjecatelja, kolega iz reprezentacije i klubova.
 
Europski kup u dvorani Gospino polje nastavlja se u nedjelju. Nedjelja donosi i nastupe Barbare Matić, Dominika Družete, braće Kumrić i drugih hrvatskih judašica i judaša.
 
IZVOR: Hrvatski judo savez