Godine 2012. dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), a 1996. je nagrađen i godišnjim priznanjem Hrvatskog zbora sportskih novinara za pisano novinarstvo. Predsjednik je Sekcije HZSN Rijeka.
 
Rođen je 19. studenoga 1951. godine u Rijeci. Orlando Rivetti je jedan od posljednjih predstavnika klasičnog hrvatskog sportskog novinarstva, onog zbog kojeg smo zavoljeli sport i počeli se baviti sportskim novinarstvom.
 
Legenda riječkog sportskog novinarstva bio je dugogodišnji kolumnist Novog lista i prava legenda sportskih zbivanja u Hrvatskoj, ali i šire. Također je bio suradnik u Jutarnjem listu i Sportskim novostima, a bio je i voditelj popularne emisije na riječkom Kanalu Ri koja se emitirala u više od 400 epizoda. Izvještavao je s brojnih europskih i svjetskih prvenstava u nogometu i košarci, s pet Olimpijskih igara, ali i brojnih boćarskih utakmica i lokalnih sportskih priredbi.
 
U gotovo 50 godina bavljenja novinarstvom etablirao se kao vodeći kroničar sportskih događaja u Rijeci i na Kvarneru te kao jedan od najvažnijih komentatora nogometa i košarke na nacionalnoj razini. Zapravo, postao je svojevrsni sportski i novinarski brend.
 
 
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL