Košarkaški klubu Dinamo želi postati osvježenje i novi adut domaće košarkaške scene. Dopredsjednik im je Neven Spahija, a prate ih Bad Blue Boysi. Klub je orijentiran na rad s mladima, ali na originalan način brine i o umirovljenicima u lokalnoj zajednici.
 
Oni su novi Dinamo u gradu. Košarkaški klub Dinamo nasljednik je Košarkaškog kluba Rudeš, a promjenom imena i vizualnog identiteta želi prepoznatljivost i teži iskoraku. 
- Jedna velika priča, jedna super priča. Dugo traje taj proces. Imamo fenomenalnu podršku od naše Uprave, od naših mentora, tipa Spahija i tako dalje. I polako uvlače nas u korak više, korak više, korak više - rekao je trener Milan Ličina.
 
Neven Spahija je dopredsjednik kluba, čije je sjedište ostalo u Rudešu. Prostor je malen, no itekako funkcionalan. Tu su klupski uredi, prostorija za druženje igrača, ali i analizu i pripremu utakmica, a također i vrlo pristojni uvjeti za treniranje. 
- Rijetko koji klub na ovoj razini, a mislim ni premierligaški klubovi, da se mogu pohvaliti s takvim uvjetima. Teretana koja je dostupna od 0-24, mala dvoranica za individualni trening, fizioterapeut, kondicijski trener koji je zaposlen u klubu - rekao je igrač Hrvoje Garafolić.
 
Sve to osim seniora vrijedi i za mlađe uzraste - u KK Dinamu imaju 200-tinjak djece s kojima se radi na visokoj razini. No brinu i o starijima. Od Europske unije dobili su sredstva kojima umirovljenike uključuju u zajednicu. Tako da im omogućuju treninge, međusobna druženja, razne edukacije stručnjaka. Samo se treba prijaviti putem klupskih društvenih mreža. 
- Sve aktivnosti unutar projekta su besplatne. Mi uvijek uvodimo neke nove inovacije, tako je i ovaj projekt došao. Stvarno smo sretni kad vidimo te ljude nasmijane, prije treninga, nakon treninga. Ostvarili smo neku posebnu vezu s umirovljenicima - kaže Kristina Zdjelar, voditeljica EU projekta u KK Dinamo.
 
Kada dođu neka bolja vremena, umirovljenici će i na tribine Draženova doma. Gdje KK Dinamo već sada ima podršku Bad Blue Boysa. Iako seniori u novoj sezoni nižu pobjede, ekspresni rezultat nije prioritet. Cilj je steći simpatije ostalih košarkaških sladoljubaca. 
- Duboko smo uvjereni da će vrlo brzo svi shvatiti o kakvom se ovdje programu radi, o kakvom se tu momcima i ljudima radi, o toj energiji koja se stvara uz ovu priču - kaže trener Ličina.
 
A momci koje vodi Milan Ličina brzo su shvatili što znači predstavljati Dinamo. 
- Odmah dobiješ tu neku dozu, em samopouzdanja, em tu neku ozbiljnost. Moraš ozbiljnije raditi, moraš brinuti o sebi, moraš brinuti o klubu, nekom svom imidžu - kaže igrač Marko Jurič, jedan iz plejade mlađih i domaćih, dečko s Rudeša kao i gotovo pola momčadi. No jednako razmišljaju i ostali, poput jednog od najiskusnijih, rođenog Varaždinca.
 
Dinamo, je li ti nešto predstavljao inače? 
- Pa nije toliko dosad. Ali kad si u ovome, kad vidiš koliko Dinamo znači Zagrebu, kad doživiš tu podršku navijača s tribine ... Mislim da nitko ne može ostati imun na to - kaže Garafolić.
 
A želja svih je da klub jednog dana funkcionira u sklopu Sportskog društva Dinamo, čim svim stranama to bude prihvatljivo.
 
 PRENOSIMO Gol.hr FOTO dnevnik.hr