Hrvatska 22-godišnja judašica Karla Prodan osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 78 kg na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Poreču.
 
Prodan je u finalu poražena od Izraelke Inbar Lanir koja je tako stigla do najvećeg uspjeha u karijeri. U vrlo izjednačenoj borbi Lanir je na polovici osnovnog dijela stvorila prednost jednog wazarija, ali je minutu poslije Karla Prodan izvela bacanje kojim je izjednačila rezultat. Na ulazu u posljednju minutu Izraelka je zaradila drugu opomenu, čime je prednost bila na strani 22-godišnje Splićanke. Nažalost, Inbar je 33 sekunde prije kraja izvela još jedno bacanje na wazari i time došla do naslova europske prvakinje do 23 godine, a bivša osvajačica svjetskog zlata u kadetskoj konkurenciji morala se zadovoljiti srebrnim odličjem. Na putu do finala Prodan je imala tri borbe u kojima je svladala Talijanku Cerutti, Turkinju Erdogan i Rumunjku Sirbulet.
 
Ovo je četvrto odličje za Hrvatsku u Poreču, a drugo srebrnog sjaja. Jedino zlato na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore osvojila je Lara Cvjetko (do 70 kg), nakon jučerašnjeg srebra Roberta Klačara (do 66 kg) te Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) u juniorskoj konkurenciji.
 
 Izvor HINA FOTO Tino Marić