Hrvatska će igrati u skupini D s Portugalom, Engleskom i Švicarskom na Europskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji, odlučio je ždrijeb koji je u petak održan u Nyonu.
 
Grupna faza U-21 Europskog prvenstva se održava od 24. do 31. ožujka 2021., a pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine ostvaruju plasman u nastavak natjecanja koje se igra od 31. svibnja do 6. lipnja 2021.
 
Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasiralo se devet pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih momčadi, među kojima je i Hrvatska te domaćini turnira Mađarska i Slovenija.
 
Šesnaest je reprezentacija na ždrijebu bilo podijeljeno u četiri skupine od četiri reprezentacije, s time da su domaćini turnira već od ranije znali u kojim će skupinama te na kojoj poziciji unutar skupine nastupati na nadolazećem Euru U-21 - Mađarska se nalazi na prvoj poziciji u Skupini A, dok se Slovenija nalazi na prvoj poziciji u Skupini B.
 
Utakmice unutar Skupina A i C bit će odigrane u Mađarskoj, dok će reprezentacije u Skupinama B i D, među kojima je  Hrvatska, fazu skupina na Euru U-21 provesti u Sloveniji.
 
U skupini A su Mađarska, Njemačka, Rumunjska i Nizozemska, u skupini B su Rusija, Francuska, Island i Danska, a u skupini C Slovenija, Češka, branitelj naslova Španjolska te Italija.
-----------------------------------------------------------------
SVE SKUPINE NA EURU U21
A: Rumunjska, Mađarska, Njemačka, Nizozemska
B: Slovenija, Češka, Italija, Španjolska
Grupa C: Island, Rusija, Danska, Francuska
Grupa D: Švicarska, Hrvatska, Portugal, Engleska
-----------------------------------------------------------------

Izvor: HINA Foto: Damir Krajač/CROPIX