Drugog dana seniorskog Europskog prvenstva u taekwondou u olimpijskim disciplinama, a koje se održava u Sarajevu, dobre vijesti za Hrvatsku. Kninjanka Matea Jelić, članica TKD Marjan iz Splita, postala je doprvakinja Europe - piše Dean Bauer, novinar SN.
 
Jelić je u kategoriji do 67 kg bila slobodna u 1. kolu, u 2. kolu je svladala Latvijku Jolantu Tarvidu (16:9), u četvrtfinalu je do pobjede stigla nokautom protiv Čehinje Petre Stolbove. Tog je trenutka Matea već imala osiguranu broncu. U polufinalu je pobijedila Španjolku Ceciliju Castrolo (17:3), a u finalnoj borbi morala je priznati primat Francuskinji Magdi Wiet (11:6).
 
Drugog dana nadmetanja, na tatami su izašle i ostale hrvatske seniorke. Lena Stojković (Marjan Split) je izgubila u 1. kolu do 49 kg od Dankinje Shantelle Mendoza (22:2), kao i klupska joj kolegica u istoj kategoriji Paula Antunović koja je izgubila od Austrijanke Christine Schoenegger (21:11).
 
U 1. kolu je izgubila i Nika Petanjek (Dubrava Zagreb), kategorija iznad 67 kg od koje je bolja bila Turkinja Nafia Kus (15:4). U istoj kategoriji je Ivana Babić (Marjan Split) nakon pobjede nad Norvežankom Elizom Frazi Haugen (6:2) dospjela na korak do medalje. U četvrtfinalu ju je pobijedila Nafika Kus iz Turske (3:0), ista ona koja je u 1. kolu izbacila i našu Petanjek.
 
Vikend donosi početak nadmetanja na kadetskom EP gdje Hrvatsku predstavlja 15 kadeta koji će se boriti u subotu, a dan kasnije na tatami će i naših 13 kadetkinja.
 

 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Vladimir Dugandžić/CROPIX