Za osvojeno treće mjesto i brončanu medalju hrvatskim su se rukometašicama sa svih strana počele dolaziti čestitke. Putem društvenih mreža uputili su im ih brojni hrvatski sportaši, sportski dužnosnici, strukovni savezi, klubovi, političari ... Svi se klanjaju Kraljicama šoka! 
 
Čestitkama se pridružuje i Hrvatski zbor sportskih novinara.
 
Naravno, i naši su rukometaši proslavili pobjedu svojih kolegica i prvu veliku medalju za ženski rukomet. "Vi ste čudo! Ponosni", napisao je Domagoj Duvnjak, dok je Luka Stepančić dodao: "Bravo, bravo, bravo! Zasluženo svakom kapi znoja od prvog dana." Vratar Marin Šego nadovezao se porukom "Sve čestitke curama na osvojenoj bronci".
 
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić napisao je kratko i jasno “Bravo cure!”, a sličnom se objavom oglasio i tenisač Marin Čilić kao i tenisačica Donna Vekić
 
Atletičarka Sandra Perković slavila je sve pobjede rukometašica tijekom natjecanja, a nakon nedjeljne pobjede je napisala: "Srce kao kuća. Svaka čast curama, treneru, njihovim obiteljima i prijateljima. Jedno veliko hvala. Učinili ste nam ovu 2020. ipak sjajnom.", Čestitkama se pridružila i atletičarka Sara Kolak i mnogi drugi ...
 
Veslačka braća Sinković rukometašicama su poručili "Cure, svaka čast! Ponosni smo".
 
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je na svom Facebook profilu čestitku hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji u povodu osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj: “Bravo! Čestitam hrvatskim rukometašicama na osvojenoj brončanoj medalji na europskom prvenstvu. Ovo je veliki dan za hrvatski rukomet i želim zahvaliti našoj ženskoj reprezentaciji na hrabrosti, požrtvovnosti i sjajnoj igri. Ovo je još jedan dokaz da bez obzira na poneki poraz moraš ustati i igrati dalje. Karakterom i zrelošću koju ste pokazale u završnici prvenstva zaslužile ste ovu europsku medalju i vratile hrvatski ženski rukomet u europski vrh”,  stoji u čestitki predsjednika Milanovića.
 
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji u povodu osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj: „U ime Hrvatskoga sabora i osobno upućujem iskrene čestitke svim rukometašicama, izborniku Nenadu Šoštariću i kompletnom stručnom stožeru na osvojenoj povijesnoj brončanoj medalji na Europskom prvenstvu u izravnoj borbi protiv domaćina Danske. Tijekom cijelog prvenstva, a posebno u današnjoj utakmici, pokazale ste čvrstinu, srčanost i pozitivan stav i ostvarile sjajan rezultat koji nitko nije očekivao. Hvala vam na radosti koju ste donijele svima nama u ova izazovna vremena. Vaša brončana medalja ima zlatni sjaj. Želim vam još puno uspjeha na budućim natjecanjima“, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.
 
„Čestitke našim rukometašicama na osvojenoj brončanoj medalji na EP-u u Danskoj! Ovaj veliki uspjeh rezultat je sjajne igre, vašeg zajedništva i velikog srca koje ste pokazali na terenu," objavio je na Twitteru predsjednik Vlade Andrej Plenković.
 
Osim državnog vrha, odabranicama izbornika Nenada Šoštarića čestitao je i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez, Dinamo, Osijek, Cibona ... Čestitke su stizale preko svih mogućih kanala, od društvenih mreža, do SMS poruka i telefonskih poziva.
 
"Čestitamo im na veličanstvenom, povijesnom uspjehu. Bravo, bravo, bravo," poručili su iz HNS-a.
 
"Rapsodija naše ženske rukometne reprezentacije završava na postolju. Slaveći u utakmici s Danskom, Hrvatska je osvojila treće mjesto u Europi. Bravo djevojke! Ponosni smo na vas," poručili su iz HOO-a.
 
"Čestitke od srca na hrabrosti, srčanosti i ustrajnosti koje su dovele do brončane medalje. Veliki bravo za cijelu reprezentaciju," objavio je Hrvatski košarkaški savez.
 
Foto: Jonathan Nackstrand