Na zagrebačkome Krematoriju upriličen je posljednji ispraćaj bivše atletičarke i dugogodišnje sportske novinarke i urednice Milke Babović. Babović je preminula u Zagrebu 26. prosinca u 93. godini života.
 
Zbog strogih epidemioloških mjera u Velikoj dvorani Krematorija bio je dopušten ulazak samo 25 osoba, pa su ispraćaju doajenke hrvatskog televizijskog novinarstva nazočili samo članovi uže obitelji i bliski prijatelji, među kojima i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.
 
Prigodnim riječima okupljenima su se obratili predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i novinar HTV-a Aleksandar Stanković
 
 
Kao članica zagrebačke Mladosti, bila je atletska reprezentativka Jugoslavije, dvaput svjetska studentska prvakinja u trčanju na 80 metara s preponama. U anketi Sportskih novosti triput je proglašavana najboljom hrvatskom sportašicom, dva puta jugoslavenskom. 
 
Sportskim novinarstvom bavila se od 1949., gdje je na RTV-u Zagreb bila među osnivačima sportske redakcije te dugogodišnja urednica i komentatorica. Posebno je prepoznatljiva bila tokom televizijskih prijenosa umjetničkog klizanja, a među brojnim velikim takmičenjima koje je prenosila, pamti se da je na ZOI u Sarajevu 1984. bila zamjenica voditelja Press centra i ostala je upamćena kao jedan od TV simbola sarajevske olimpijade. Tijekom karijere kao komentator pratila je atletiku, klizanje, gimnastiku, veslanje, konjički sport, skijaško trčanje i brzo klizanje.
 
 Foto: R. Suvar/CROPIX, L. S. Dominić/HINA