U poluvremenu utakmice Hrvatska - Španjolska u porečkoj dvorani Žatika održana je dodjela nagrada laureatima u 27. izboru najboljih rukometaša godine Sportskih novosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).
 
- Što se tiče rukometa, 2020. je za razliku od svih katastrofa i nevolja koju se su nas snašle, bila fantastična. Otvorili smo godinu srebrom na europskom prvenstvu, a Domagoj Duvnjak je bio proglašen za najboljeg igrača prvenstva. Na Mediteranskim igrama su naši klinci osvojili medalju, zatim smo imali fantastičan uspjeh rukometašica na EP-u u Danskoj. Po prvi put u povijesti osvojena je i muška i ženska reprezentativna medalja u istoj godini - istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveta Tomislav Grahovac.
 
U izboru za najboljeg rukometaša godine peti put je slavio Domagoj Duvnjak sakupivši 99 glasova ispred Igora Karačića sa 58 i Marina Šego sa 20 glasova. 
- Bila je to jedna lijepa godina za hrvatski rukomet, cure i mi smo ostvarili fenomenalan uspjeh - kazao je Duvnjak. 
 
Kod djevojka pobijedila je Tea Pijević (76) u tijesnoj utrci ispred Ćamile Mičijević (69), dok je treća bila Ana Debelić sa 42 glasa.
- Nisam neki fan individualnih nagrada, ali jako sam ponosna na ovu. San svakog sportaša je biti najbolji u svom sportu u svojoj državi. Ništa to ne bi bilo moguće bez mojih suigračica, kraljica šoka i stožera - kazala je putem video linka Tea Pijević. 
 
Najbolji trener godine je izbornik muške reprezentacije Lino Červar koji je po 11. put primio ovo priznanje. 
- Bila je to rukometna godine, ali svih ovih rezultata ne bi bilo da nemamo odlične igrače i igračice. Ponosan sam na naš sport - poručio je Lino.
 
Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić dobio je posebno priznanje za fantastičan uspjeh na EP-u u Danskoj i osvojenoj bronci. 
- Bez cura to bi bio samo san. Vjerovali smo u sebe i to je bio ključ. Sada moramo pokušati biti konstanta kao i dečki, a ne samo jedan bljesak - poručio je Šoštarić. 
 
Kod sudaca nije bilo dvojbi, pa su Matija Gubica i Boris Milošević po 12. put slavili u ovoj konkurenciji.
 

 PRENOSIMO Večernji list