Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je 2. mjesto u veleslalomu za Svjetski kup voženom u petak u švicarskom Adelbodenu. Za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom, zaostao 1.04 sekunde, dok je od trećeg Švicarca Marca Odermatta bio brži za sedam stotinki.
 
- Sretan sam i ponosan nakon još jednog postolja u Adelbodenu, nakon što sam bio drugi na ovoj kultnoj stazi - kazao je Zubčić nakon utrke.
 
Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također, bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca. Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.
 
U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.
 
 Foto: Fabrice Coffrini
 
Briljantni Filip Zubčić ponovio uspjeh u Adelbodenu
 
Drugi dan zaredom, a treći put u karijeri u Adelbodenu Filip Zubčić je stao na drugu stubu pobjedničkog postolja u utrci veleslaloma za Svjetski kup, dok je iznad njega bio samo fenomenalni Francuz Alexis Pinturault koji je došao i do treće uzastopne pobjede u ovosezonskim veleslalomima, s čak sekundom i 26 stotinki prednosti pred Zagrepčaninom.
 
Zubčić je prvu vožnju završio na petom mjestu sa sekundom i dvije stotinke zaostatka za najbržim, Švicarcem Loicom Meillardom, a 72 stotinke je bio sporiji od Pinturaulta koji je imao drugo vrijeme. Tradicionalno agresivnom i riskantnom drugom vožnjom Filip je preuzeo vodstvo tako što je s četvrtim vremenom finala nadmašio do tada vodećeg Talijana De Aleprandinija za 80 stotinki. Bila je to preteška zadaća za Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea i Švicarca Marca Odermatta, koji su bili bolji od Zubčića u prvoj vožnji, ali su u drugoj zaostali za gotovo pola sekunde u ukupnom zbroju.
 
Francuz je vodeći i u redoslijedu za Veliki kristalni globus sa 675 bodova. Norvežanin Aamodt Kilde je drugi sa 560, a treći je Odermatt sa 501. Na četvrtom mjestu je Filip Zubčić sa 455 bodova.
 
 Izvor: HINA Foto: Ronald Goršić/CROPIX