Posjetila je Sisak, Petrinju i Glinu te se pritom uvjerila u razmjere štete koju je izazvao razoran potres na tom području. Čelnici HNS-a razgovarali su tom prilikom s lokalnim nogometnim djelatnicima o načinima kako će HNS pomoći pogođenom području.
 
Delegaciju je predvodio Izvršni direktor Marijan Kustić kojem su se u obilasku potresom pogođenih područja priključili direktor Damir Vrbanović i savjetnici predsjednika HNS-a Davora Šukera, Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš. Predstavnike HNS-a u Sisku je ugostilo rukovodstvo Županijskog nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije na čelu s predsjednikom Davorom Ivićem. Razgovaralo se o šteti koju je potres izazvao na nogometnoj infrastrukturi u županiji, kao i statusu natjecanja u kojima klubovi iz županije sudjeluju, odnosno načinima kako HNS može pomoći u ovom teškom razdoblju za cijelu županiju. 
 
- Kao krovna organizacija hrvatskog nogometa ima želju, obvezu i odgovornost u ovim teškim trenucima pomoći klubovima iz potresom pogođene regije, kao i županijskom nogometnom savezu, te ćemo to i učiniti. Nogomet sigurno može biti važan način vraćanja normalnog života i pozitivnih emocija u ovaj kraj koji može računati na podršku cijele Hrvatske, pa tako i HNS-a - poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
 
Delegacija Saveza je nakon sastanka u ŽNS-u posjetila i četiri kluba - Segestu i Metalac u Sisku, Mladost u Petrinji i Baniju u Glini, pri čemu su razgovarali s čelnicima klubova o svim problemima koje je izazvao potres. 
 
- Potresno je uživo vidjeti štetu koju je izazvao potres u ovom kraju i zaista suosjećam sa svim dobrim ljudima koji su u tih tridesetak sekundi izgubili ono što su gradili cijeli život. HNS će svakako dati doprinos obnovi, fokusirajući se pritom na nogometnu infrastrukturu, o čemu smo danas imali konstruktivne razgovore. Savez je uvijek u kriznim situacijama pomagao i društvu i nogometnoj bazi,  pa ćemo naravno pomoći i Sisačko-moslavačkoj županiji - izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić. 
 
- Zahvaljujem rukovodstvu Saveza što je od prvog dana kada se dogodio potres pokazalo interes i želju da pomogne ovom kraju. Potres je ostavio ogromne posljedice posvuda, pa tako i na nogometnoj infrastrukturi. Siguran sam da ćemo uz podršku HNS-a omogućiti klubovima i velikom broju djece da se nastave baviti nogometom, koji nam može biti utočište u teškom razdoblju koje je pred nama. Imali smo prilike uživo razgovarati o tome kako Savez najbolje može pomoći i raduje me što naša krovna institucija ponovno pokazuje veliko razumijevanje, ali i snagu i odlučnost da pomogne svakoj regiji koju snađe ovakva nepogoda - izjavio je Davor Ivić, predsjednik ŽNS-a Sisačko-moslavačke županije.
 
Izvor: HNS