U sjedištu Nogometnog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata u Dubaiju potpisan je Sporazum o suradnji između Hrvatskog nogometnog saveza i Nogometnog saveza UAE.
 
Hrvatski nogometni savez predstavljali su izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednici Damir Mišković, Ante Kulušić i Tomislav Svetina, član Izvršnog odbora Nenad Horvatić, izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić te koordinator natjecanja HNS-a Neven Šprajcer. 
 
Delegaciju HNS-a primio je predsjednik NS UAE, šeik Rashid bin Humaid Al Nuaimi, kao i članovi Izvršnog odbora Ali Hamad Al-Badwawi i Humaid Ahmed Al-Tayer te glavni tajnik NS UAE Mohammed Abdullah Hazzam Al Dhaheri te pomoćnik glavnog tajnika za financije i administraciju Hamad Al Junaibi
 
- Raduje nas što ćemo osjetiti sposobnosti, znanja i reputaciju Hrvatskog nogometnog saveza u različitim područjima sporta. Uvjereni smo da imamo puno potencijala koji možemo podijeliti s HNS-om i veseli nas da dodatno razvijamo ove odnose u bliskoj budućnosti - izjavio je šeik Al Nuaimi dodavši kako će suradnja s HNS-om pomoći razvoju nogometa u Emiratima u nogometnim, administrativnim, sudačkim i drugim područjima djelovanja. 
 
- Zahvaljujemo šeiku Al Nuaimiju i njegovim najbližim suradnicima na izuzetnom gostoprimstvu. Počašćeni smo što su domaćini pokazali veliko poštovanje prema hrvatskom nogometu, našem savezu i sustavu koji godinama stvara međunarodno vrijedne uspjehe te se radujemo suradnji na obostranu korist - izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.
 

 Izvor: HINA Foto: arhiva HNS