Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo. Hrvatska je nakon osam godina dočekala medalju na svjetskom skijaškom prvenstvu.
 
Zubčić je u svom prvom nastupu na SP-u u Cortini odmah stigao do medalje osvojivši srebro nakon što je u finalu izgubio od Francuza Mathieua Faivrea sa 0.48 stotinki sekunde zaostatka. Sjajni hrvatski skijaš je na putu do finala bio je bolji od Nijemca Stefana Luitza, potom u četvrtfinalu od Amerikanca Rivera Radamusa, te u polufinalu od Švicarca Loica Meillarda. Nažalost, pobjednički niz prekinuo je Faivre.
 
Prva je to medalja za hrvatsko skijanje nakon kombinacijskog srebra Ivice Kostelića u Schladmingu 2013. godine, te deseta ukupno.
 
Broncu je osvojio Švicarac Loic Meillard koji je bio bolji od Nijemca Alexandera Schmida.
 
Osim Zubčića, u jutarnjim kvalifikacijama nastupio je i Istok Rodeš, ali nije uspio izboriti plasman u osminu finala.
 
ZRINKA LJUTIĆ SE VRATILA U TOP 5 I STIGLA NA KORAK DO OSTVARENJA VELIKOG CILJA
 
 Nakon dva nezavršena veleslaloma za Europski kup u Berchtesgadenu, Zrinka Ljutić se u ponedjeljak vratila u vrh. Treći veleslalom, nadoknada za otkazani na Krvavcu,   održan   je na stazi u Götschenu, a naša 17-godišnjakinja ga je završila na 4. mjestu. Za ovaj rezultat je zaradila 50 bodova i sad ju još samo 30 dijeli od željenih 450   bodova   u ukupnom poretku Europskog kupa i 19.78 FIS   bodova, koji joj doduše neće biti uračunati na novoj FIS listi koja izlazi uoči veleslaloma na SP u Cortini.
 
 U poretku veleslaloma u Europskom kupu Zrinka je 9. sa 187 bodova (vodeća je Hilma Lövblom s 278), a u ukupnom poretku je treća s 420 bodova iza Andreje Slokar (534) i   Lise Grill (489).
 
 Sljedeći nastup Ljutić će imati u četvrtak u veleslalomu na SP u Cortini.
 
 
 
 
 
 
 
 

 Izvor: HINA Foto: R. Goršić, T. Dubravec/CROPIX