Tužna vijest stigla je iz Koprivnice, preminuo je Zlatko Saračević (59). Saračević je proslavio pobjedu Podravke nad Lokomotivom (32:29) nakon čega mu je pozlilo. Pozlilo mu je u njegovom autu, na semaforu, hitno je odvezen u bolnicu, a onda strašna vijest ...
 
Pod sumnjom na srčani udar odmah je prebačen u koprivničku bolnicu. Tamo su ga pokušali oživjeti, no nažalost nije mu bilo pomoći. Preminuo u 60. godini života. Hrvatski rukomet prerano je izgubio još jednog velikana. 
 
Zlatko Saračević bio je legendarni desni vanjski, a uspjeh po kojem ćemo ga vječno pamtiti bilo je osvajanje zlatne olimpijske medalje s hrvatskom rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. 
 
S Jugoslavijom je u Seoulu 1988. osvojio broncu te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. S Hrvatskom ima i svjetsko srebro s Islanda 1995. te broncu iz Portugala 1994. Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet. Trenirao je Zamet, Nyiregyhazu, Čelik, Zagreb, Dubrovnik i Podravku, u kojoj je bio treću sezonu.
 

Foto: Vjeran Ž. Rogulja/PIXSEL