AIPS sa zadovoljstvom objavljuje da će se ceremonija dodjele AIPS Sport Media Awards 2020 održati u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. u 19:30 po srednjoeuropskom vremenu.
 
U svjetlu tekuće globalne zdravstvene krize, događaj će se održati gotovo onako kako je prošlog studenoga dogovorio Izvršni odbor AIPS-a. AIPS priprema jedinstven, na visokoj razini svečanost, koja će odražavati izuzetnu otpornost sportskog novinarstva usred korona pandemije, uz prekrasan ugođaj događaj sličan već održanima u Lausannei 2019. godine i u Budimpešti 2020. godine.
 
Treće izdanje AIPS Sport Media Awards primilo je rekordan broj od 1871 prijave (na 34 različita jezika) iz 129 različitih zemalja. Nekoliko tjedana nakon zatvaranja prijava u studenom 2020., AIPS je poslao potvrde svim sudionicima. Nakon tjedana intenzivnog prikazivanja i glasovanja Izvršnog odbora AIPS-a i 12 članova žirija, objavljeni su uži izbor i popisi za svaku kategoriju. Nastavlja se sljedećih tjedana, nakon čega će popisi biti suženi na Top 10, a zatim i na Top 3 finalista.
 
NAGRADE
 
Osam kategorija u fotografiji (akcija, portfelj), pisanju (najbolji stupac, najbolji tekst), zvuku i videu (kratki igrani film, profil sportaša, dokumentarni film) nude ukupan iznos od 104.000 američkih dolara (8.000 američkih dolara po dobitniku, US dolara, 3.000 za drugoplasirane i 2.000 USD za trećeplasirane).
 
Kategorije Mladi reporter do 30 godina (emitiranje, fotografija i pisanje) nagradit će trojicu novinara stipendijom za međunarodni sportski događaj.
 

 AIPS Media/Grafika Nordcap Studio