Na inicijativu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina i predsjednika HNS-a Davora Šukera u Petrinji će,  13. ožujka s početkom u 13:00 na stadionu Mladosti, biti odigrana humanitarna prijateljska utakmica između nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije za pomoć potresom pogođenim područjima.
 
- Naše misli su s ljudima iz Hrvatske u ovim teškim vremenima. Nadamo se da će im pomoć nogometne obitelji pomoći u svladavanju izazova koje je uzrokovao ovaj razorni potres i da će pridonijeti oporavku petrinjske regije - izjavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.
 
Tom prilikom će krovna europska nogometna federacija uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu za pomoć područjima stradalima u razornom potresu. Istom prigodom, Hrvatski nogometni savez predat će donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima. Suorganizator humanitarne utakmice bit će Slovenski nogometni savez (NZS) na čelu s predsjednikom Radenkom Mijatovićem, koji će se također priključiti akciji prigodnom donacijom.
 
- Svjedočimo ponovno velikoj solidarnosti i prijateljstvu unutar europske nogometne obitelji. Vjerujem da će pomoć UEFA-e stići na prave adrese putem Crvenog križa, kao i da će naša pomoć županijskom savezu olakšati povratak nogometa u županiji. Uvjeren sam da je upravo nogomet jedan od najboljih načina da ljudima, posebno djeci, vratimo osmijehe na lica, pa neka i ova utakmica bude znak povratka uobičajenom životu - poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
 

 Izvor: HINA Foto: Josip Regović/PIXSELL