Mario Vukoja je dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, član Tehničkog odbora muške i ženske sportske gimnastike, vrhovni sudac muške sportske gimnastike i član Tehničkog odbora Europske gimnastičke federacije, i sljedeće četiri godine bit će član Komisije za razvoj sporta HOO-a.
 
Uz sve nabrojeno stiglo je još jedno veliko priznanje i velika obaveza, Marija je Hrvatski sabor izabrao u Nacionalno vijeće za sport.
 
Nacionalno vijeće za sport je najviše stručno sportsko tijelo koje brine za razvoj i kvalitetu sporta u Hrvatskoj. Prijedlog je dao Hrvatski olimpijski odbor koji je prethodno donio odluku da će Mario Vukoja i naredne četiri godine biti član Komisije za razvoj sporta Hrvatskog olimpijskog odbora
 
Komisija za razvoj sporta HOO-a ima zadaću da svojim djelovanjem sudjeluje u uključivanju znanstvenih i stručnih spoznaja u praćenju razvoja sporta i sportskih rezultata u provedbi Nacionalnog programa sporta 2019.-2026. i Strateškog plana razvoja sporta i olimpijskog pokreta te zakonskih propisa koji svojim normama utječu na razvoj i unapređenje sporta, sudjeluje u pripremi stručnih analiza, podloga i studija za djelovanje tijela ili ustanova vezanih uz HOO, a čija zadaća je unapređenje sporta.
 

 Izvor: HOO