Allianz pokrenuo suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i nastavio desetogodišnju suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Od ove godine Allianz je globalni partner Olimpijskog pokreta i Paraolimpijskog pokreta.
 
Allianz Hrvatska je na današnjoj konferenciji za medije obznanila početak osmogodišnje suradnje s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i nastavak suradnje s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO). Nastavno na globalno partnerstvo s Međunarodnim paraolimpijskim odborom koje traje od 2006. godine, Allianz je od početka 2021. godine postao i globalni partner Međunarodnog olimpijskog odbora te je odlučan u namjeri da podrži sportaše, timove, volontere i navijače koji su dio Olimpijskih i Paraolimpijskih pokreta i na lokalnoj razini. 
 
- Allianz se već dvije godine priprema za ovo iznimno uzbudljivo partnerstvo i mogućnost da na lokalnoj razini objedini Olimpijske i Paraolimpijske aktivnosti. Radujemo se što ćemo kao pokrovitelj sportskog ekosustava kroz inspirativne priče poticati građanstvo na kretanje i istovremeno pružiti usluge i brinuti se za sportaše, njihove obitelji i ambicije - izjavio je Daniel Matić, predsjednik Uprave Allianz Hrvatska. 
 
- Allianz, kao globalno uspješna kompanija, je već pokazao svoju posvećenost sportu, kako na razini Hrvatske, tako i u svijetu. Iznimno nas raduje partnerstvo Allianz Hrvatske i HOO-a koje će biti jedna dodana vrijednost za hrvatski sport u cjelini. Ponosni smo na ovu suradnju i radujemo se budućim projektima na dobrobit sporta, ali i zajednice - rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
 
Allianz Hrvatska i HPO svoje partnerstvu su započeli 2011. godine i kroz desetogodišnju  suradnju i brojne projekte su adresirali aktualne društvene probleme, javnosti su približili izazove paraolimpijskih sportaša te su stvorili preduvjete za ravnopravnije i tolerantnije društvo.  
 
- U proteklih deset godina bilježimo pozitivne pomake u sportu osoba s invaliditetom i statusu naših paraolimpijaca, no još nismo stigli do željene i potrebne uključenosti. Prepoznao je to i Allianz, kojem se zahvaljujem na ovoj intenzivnoj i uspješnoj desetogodišnjoj suradnji te se radujem godinama i projektima pred nama - zaključio je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.
 
Na konferenciji za novinare sudjelovali su i veslački olimpijac Damir Martin te stolnoteniska paraolimpijka Anđela Mužinić koji su izrazili nadu u održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara  ovoga ljeta u Tokiju, kao i želje za uspješnim nastupima na Igrama.
 

 HOO/V. Knežević FOTO Damir Senčar