Hrvatska je u subotu teškom mukom uspjela stići do vrijedne pobjede na Rujevici protiv Cipra (1:0) u drugoj utakmici kvalifikacija za SP 2022. godine, a jedini strijelac na susretu bio je Mario Pašalić.
 
Kraj ovog “mini ciklusa” reprezentativnih poslastica A reprezentativci odradit će 30. ožujka još jednom u Rijeci, ali protiv Malte. Prijenos tog dvoboja kvalifikacija također će biti na Novoj TV, s početkom u 20:45.
 
VELIKI REKORD KAPETANA
 
Osim pobjede Vatrenih valja izdvojiti i jedan veliki rekord kapetana Luke Modrića koji je nakon 90 odigranih minuta u Rijeci postao igrač s najviše nastupa za reprezentaciju Hrvatske, njih 135 i tako s trona „srušio“ Darija Srnu. U 15 godina Modrić je promijenio je šest izbornika, nastupio je na šest velikih natjecanja, osvojio svjetsko srebro, nagradu za najboljeg igrača SP-a, te nagrade FIFA-e, UEFA-e i Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša.
 
Nakon završetka utakmice na Rujevici ostali reprezentativci i članovi stručnog stožera Vatrenih priredili su kapetanu malo iznenađenje. Naime, svi zajedno su pogledali kratak video prilog u kojem je sažeta karijera kapetana u najdražem dresu, a nakon toga uslijedio je ‘standing ovation‘.
 
Kapetana su u tom trenutku shrvale emocije te je u konačnici i zaplakao. Posljednji put kada smo vidjeli ovakvog Luku bilo je to nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. Ipak, ovog puta to su bile suze radosnice, a kako to obično i biva u ovakvim prigodama, stigla je i torta.
 
 

Izvor: SN/HNS