Nije „Nexe“ radio „buru u čaši vode“, većina je uz Našičane. Nije se pitalo one koje se prvo trebalo pitati.
 
Upravni odbor HRS-a je na inicijativu PPD Zagreba donio odluku kojom se prekidaju sva natjecanja na mjesec i pol (do sredine svibnja) čime su izazvali val ogorčenja diljem rukometne Hrvatske. Tako je zaustavljeno natjecanje u Premijer ligi, u 1. Hrvatskoj ženskoj rukometnoj ligi, prve dvije hrvatske lige za muškarce i još tri ženske lige. 
 
Svi klubovi Premijer lige, iako su se mnogi u početku protivili ideji, dignuli su ruku za ovaj prijedlog (?), osim našičkog Nexea.  Evo i tko je donio odluku, članovi UO HRS: Zoran Gobac, Tomislav Grabovac, Boris Mesarić, Dragan Kovačević, Valter Matošević, Željko Maletić, Ivica Maraš, Josip Posavec, Hrvoje Vejvoda, Vili Bassanese, Željko Udovičić, Josip Ergović, Nikola Rukavina, Božica Palčić i Antun Blažević.
 
Procjena čelnih ljudi Saveza je da bi se do sredine svibnja mogli cijepiti svi igrači, igračice, stručni stožeri i svi ostali koji sudjeluju u provođenju natjecanja.  
 
NIJE SE PITALO ONE KOJE SE PRVO TREBALO PITATI 
 
Odluka o privremenom prekidu rukometnog prvenstva nije oduševila određene klubove, a među njima je i trenutačno prvoplasirana Podravka Vegeta iz koje poručuju: Ovaj šestotjedni zastoj liga napravit će veliku štetu hrvatskom rukometu. Sportske novosti donose reagiranja brojnih klubova na tu odluku HRS-a. Tako, na primjer RK Rudaru iz Ruda kraj Samobora je prekipjelo te bez dlake na jeziku ističu: Odluka je sramotna i donese je samo zbog interesa PPD Zagreb. Proslavljena rukometašica Klaudija Bubalo (Lokomotiva) naglašava: Kakva je briga za zdravlje igrača kad nemamo protokol ponašanja. Bjelovarčani poručuju: Sve ovo nema smisla, u lipnju ćemo vjerojatno igrati s kadetima. Poreč: Pauza nije smjela biti duža od dva tjedna. Gorica: Nadamo se cijepljenju, jer se moramo zaštititi. Sesvete: Tko će igrati kad krenu mature. Rukometašice Osijeka: Nije se pitalo one koje se prvo trebalo pitati. Muški rukometni klub Osijek: Lige su funkcionirale. Dugo selo: Ženske lige nije trebalo prekidati. Iz muškog kluba u Dugom Selu tvrde: Nitko nas ništa nije pitao. Dalmatinka: Trebali su ostaviti mogućnost dogovora. Vidovec: Morali smo igrati i sa samo 8 igrača, a sad pauziramo mjesec i pol. HRK Karlovac: Iznenađuje nas duljina prekida. RK Škola rukometa Karlovac: Iznenađeni smo, pa ostala su samo 3 kola. Metković: Podržavamo sve odluke Saveza. Metalac: Naše je da se pridržavamo pravila. Varaždin 1930 podržava, Koka je protiv.
 
Izvor: SN Foto: Pixabay (ilustracija)