Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.
 
Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba. Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.
 
Hrvatski veslački reprezentativac Damir Martin osvojio je peto mjesto u finalu samaca na Europskom prvenstvu u talijanskom Vareseu. Nekadašnji europski prvak i aktualni olimpijski doprvak Damir Martin već je  ulaskom u finale ostvario cilj, a među šestoricom najboljih samaca je završio kao peti s vremenom 6:57.35 minuta.
 
U ženskom dvojcu bez kormilara sestre Josipa i Ivana Jurković bile su u finalu pete. Mlade Velolučanke postigle su vrijedan uspjeh samim plasmanom u finale.
 
U B finalu je nastupio hrvatski četverac bez kormilara, koji su činili Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton, i osvojio posljednje, šesto mjesto s vremenom 6:16.18 minuta. Najbrža posada u B finalu bila je Francuska (6:06.45).
 

 PRENOSIMO GOL.hr FOTO Hrvoje Jelavić/PIXSELL