Samo nekoliko dana nakon osvojene pete titule veslačkog prvaka Europe, pred Martinom Sinkovićem novi je izazov, vožnja u WRC automobilu pokraj jednog od najvećih reli talenata današnjice.
 
Zlatni olimpijac i šesterostruki veslački prvak svijeta, Martin Sinković u talijanskom je Vareseu s bratom Valentom prošlog vikenda osvojio zlato na Europskom prvenstvu. Sad ga čeka novo uzbuđenje. Naime, legendarni hrvatski veslač imat će priliku provozati se u WRC verziji Ford Fieste i okušati u ulozi suvozača juniorskom prvaku svijeta, Francuzu Adrienu Fourmauxu. 
 
- Puno ljudi nam je reklo da smo na Europskom prvenstvu veslali kao da imamo motor u čamcu, a ja ću sada napokon iskusiti kako izgleda sport koji stvarno pokreću motori - kaže mlađi brat Sinković koji je s oduševljenjem prihvatio ovaj izazov.
 
Uloga suvozača izuzetno je bitna, jer on je taj koji vozača uz pomoć svojih bilješki vodi kroz zahtjevne brzinske ispite, s prosječno više od 300 različitih zavoja. 
 
- Ako uspijem izdržati vožnju u njegovom autu bez da pozelenim, volio bih da se Fourmaux okuša sa mnom u čamcu - poslao je Sinković izazov 25-godišnjem automobilistu za kojeg se vjeruje da bi u budućnosti mogao nastaviti francusku dominaciju u WRC-u, u kojem već gotovo dva desetljeća dominiraju Sebastien Loeb i Sebastien Ogier.
 
Za Fourmauxa će zajednička vožnja s Martinom Sinkovićem biti odlično zagrijavanje za ono što slijedi od 22. do 25. travnja, kad se u Hrvatskoj po prvi put vozi Svjetsko reli prvenstvo.
 
Najbolji relijaši svijeta odmjerit će snage na 20 atraktivnih brzinaca, sa startom i ciljem u Zagrebu, a upravo Fourmauxu će naša zemlja ostati u posebno lijepom sjećanju, jer će sa svojom momčadi M-Sport Ford po prvi put imati prilike natjecati se u najjačoj kategoriji WRC-a.
 

 Izvor: HINA Foto: Ronald Goršić/CROPIX