Mjesec dana nakon impresivne virtualne ceremonije iz dvorca Vigevano u Italiji, vraćaju se AIPS Sport Media Awards. Sada je otvoreno četvrto izdanje najprestižnije nagrade za sportsko novinarstvo!
 
Iste kategorije, ista pravila, isti principi, isti ciljevi, iste nagrade. S našim kolegama iz cijelog svijeta koji su trenutno pod velikim stresom zbog brzo mijenjajućih i nestabilnih uvjeta rada, željeli smo osigurati da nagrade 2021. pruže neko sklonište, bez ikakvih promjena u odnosu na prethodno izdanje. Danas već možete početi prijavljivati. Svoje radove iz fotografije, pisanja, audio i video zapisa koristeći našu namjensku web stranicu www.aipsawards.com
 
Globalni interes - Rekordni broj sudjelovanja prošle godine (1871. djela iz 129 zemalja) pokazao je da smo na dobrom putu, omogućujući kolegama iz cijelog svijeta da se natječu i budu prepoznati na lokalnom i međunarodnom nivou, zahvaljujući objavljivanju kontinentalne ljestvice. Mnogim profesionalcima predstavljanje jednog od najboljih u njihovoj regiji trenutak je koji je promijenio karijeru.
 
Besplatan ulaz - Sudjelovanje je i dalje besplatno i vrijedi za sve medijske profesionalce, bez obzira na njihov radni status: zaposlenici s punim ili nepunim radnim vremenom i slobodnjaci. Jedini je uvjet biti stariji od 18 godina na ili prije 10. studenoga 2020. godine.
 
Članovi AIPS-a i nečlanovi jednako su dobrodošli, sve dok sudionici predstavljaju bilo koju od 161 nacionalne udruge koje su dio AIPS-a.
 
Datumi - Razdoblje sudjelovanja u četvrtom izdanju uključuje radove objavljene prvi put od 10. studenoga 2020. do 4. listopada 2021. Stoga će sudjelovanja uključivati ??Olimpijske igre, Euro za muškarce i Copa America, između ostatak redovitih turnira koji se održavaju svake godine. 
 
Kategorije - Sve prijave su pojedinačne. Svaka osoba može prijaviti dva originalna djela iz svih starijih kategorija. Starije kategorije su osam: dvije za fotografiju (akcijska fotografija i portfelj), dvije za pisanje (najbolji stupac i najbolji uradak u boji), tri za video (dokumentarni film, profil sportaša, kratki igrani film) i jedna za audio.
 
U svaki obrazac za prijavu mora biti uključen dokaz o objavljivanju.
 
Mladi novinari - Podnositelji zahtjeva rođeni nakon 1. siječnja 1992. mogu po želji koristiti jedan od svoja dva prijava za sudjelovanje u kategoriji Najbolji mladi reporter (bilo u pisanju, emitiranju ili fotografiji) koja dodjeljuje stipendiju na vrhunskom međunarodnom događaju.
 
Svi jezici - Iako je engleski službeni jezik, svoje radove možete prijaviti na svom jeziku, sa ili bez prijevoda. U izdanju 2020. obradili smo 34 različita jezika. Naš postupak provjere uključuje govornike materinjeg jezika. Sva odabrana djela bit će prevedena na engleski jezik.
 
Glasanje - Nijedna druga nagrada ne može zahtijevati globalni utjecaj i temeljit postupak ocjenjivanja koji uključuje 5 faza glasanja u kojima je sudjelovalo 40 medijskih stručnjaka: panel stručnjaka, 24 člana Izvršnog odbora AIPS-a i 12 porotnika, uključujući predsjednika žirija, predsjednika AIPS-a Giannija Merlo.
 
Nagrade - Svaka kategorija dodjeljuje 8.000 američkih dolara za prvo mjesto, 3.000 američkih dolara za drugo mjesto i 2.000 američkih dolara za treće mjesto.
 
Istraživačko novinarstvo i Život u sportu dvije su posebne kategorije koje nisu otvorene za prijave, a odlučuje žiri i nemaju pravo na novčanu nagradu. 
 
Više informacija - sve tehničke uvjete za svaku kategoriju možete provjeriti na web mjestu www.aipsawards.com
 
Ako ste već registrirani i sudjelovali u prošlosti, možete pristupiti izravno svom profilu koristeći svoje korisničko ime i lozinku. Već možete poslati svoj rad za četvrto izdanje. Kao i obično, svoje prijave možete u bilo kojem trenutku uređivati, mijenjati ili brisati.
 
E-koledž - U sklopu kulturnog projekta dodjele nagrada AIPS Sport Media, u svibnju će AIPS pokrenuti svoj poznati e-koledž 2021. godine, mrežni obrazovni program od 12 sesija, koji uključuje debate s nekim od prethodnih pobjednika i vitalne lekcije o aktualne vruće teme struke. Ovdje se možete prijaviti na e-koledž do 2021. godine. Također je besplatno i garantira da ćete biti u toku s modernim izazovima u sportskim medijima.
 
Staza izvrsnosti sportskih medija sada se ponovno pokreće. Jeste li spremni biti dio toga?
 

 AIPS Media/ Graphics by Nordcap Studio