Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) provodi program "Athlete 365 Business Accelerator – Program za poduzetništvo" koji sportašima i olimpijcima pruža osnovno razumijevanje poduzetništva i svega onoga što je potrebno za pokretanje vlastitog posla - od početne ideje, izrade poslovnog plana, do procjene financijske situacije.
 
Program Olimpijske solidarnosti MOO-a za osposobljavanje sportaša, a osobito olimpijaca, provodi se u suradnji s organizacijom "Yunus Sports Hub – YSH" https://yunussportshub.com/ na tri jezika (engleski, francuski i španjolski), kroz tri faze:
 
1. FAZA: "Engagement" – besplatni virtualni bootcamp, kao uvod u program "Athlete 365 Business Accelerator", dostupan je svim sportašima i olimpijcima, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do utorka, 4. svibnja 2021. (do 12 sati) putem poveznice:
 
Više informacija može se doznati putem sljedećih poveznica:
 
Pohađanje Online bootcampa uvjet je za sudjelovanje u 2. fazi programa.
 
2. FAZA: "Incubation" - radionice i mentorstvo samo za sportaše koji su završili 1. fazu programa; 6-tjedne globalne online radionice za razvoj vlastitog projekta, organizirat će se krajem svibnja i u lipnju 2021.
 
3. FAZA: "Acceleration" - personalizirana obuka i mentorstvo samo za ograničeni broj olimpijaca iz 2. faze, odabranih na temelju izrađenih prijedloga projekata, u trajanju od 6 mjeseci, od rujna 2021. do veljače 2022. godine, za provedbu vlastitog projekta i pokretanje poslovanja.
 
Ako olimpijci dosegnu finalnu, 3. fazu programa, Olimpijska solidarnost MOO-a će im, putem Hrvatskog olimpijskog odbora, omogućiti financijsku potporu za angažman lokalnog mentora na vlastitom jeziku.
 
Hrvatski olimpijski odbor poziva sve sportaše koji se žele upoznati s poduzetništvom i pokretanjem vlastitog posla da iskoriste ponuđenu mogućnost i o njoj se više informiraju na spomenutim poveznicama (podsjećamo da je prijava za prvu fazu: do 4. svibnja 2021.!).
 

 Hoo/Vinko Knežević