U sklopu dugoočekivanog cestovnog atletskog serijala, Adria Run-a, predstavljena je i otrčana prva od pet utrka diljem Hrvatske – ZAGREB21 powered by Heineken 0.0
 
Zagrebački proljetni polumaraton ugostio je  kvalitetne trkače 2. svibnja  u glavnoj i štafetnoj utrci, a sudionici su događaj otvorili dan ranije utrkom na 5 kilometara. Upravo ovim događajem započeo je jedinstveni serijal cestovnih atletskih utrka – Adria Run ispred kojeg su još 4 atraktivne staze prije proglašenja ukupnog pobjednika. ZAGREB21 ove godine dio je i prve hrvatske cestovne atletske lige te je to još jedna potvrda kvalitete organizacije. 
 
Na utrkama ZAGREB21 u muškoj konkurenciji u glavnom polumaratonu prvoplasirani je Jean Baptiste Simukeka s vremenom 1:08:02, dok je drugi Janez Mulej s 1:10:28, a treći Simon Navodnik s ostvarenim rezultatom od 1:10:59. 
 
U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Anja Fink s vremenom od 1:20:32, drugoplasirana je hrvatska trkačica Željka Šaban Miličić s 1:25:45, a treća je također Hrvatica, Tea Faber s vremenom 1:30:16. Preostale rezultate  pogledajte na www.utrka.com gdje možete pronaći sve pobjednike u pojedinim dobnim i štafetnim kategorijama. 
 
MATJAŽ PREGRAT I TEA FABER
 
Sportski vikend započeo je utrkom na praznik rada duljine 5 kilometara, a nastavio se dan kasnije glavnim i štafetnim polumaratonom. U utrci od 5 kilometara u muškoj kategoriji slavio je Matjaž Pregrat, a otrčao je zadanu stazu u vremenu 0:16:00. U ženskoj kategoriji pobijedila je Tea Faber s vremenom od 0:17:43. 
 
Adria Run - road racing series predstavlja nekoliko najatraktivnijih i najpoznatijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj te donosi svojevrsno natjecanje među trkačima. Svaka utrka posebna je i s prepoznatljivim karakteristikama, a trči se na ukupno 5 jedinstvenih lokacija. Završetkom zagrebačkog polumaratona započelo je ukupno zbrajanje poretka Adria Runnera, a nakon preostale 4 utrke imat ćemo prvog pobjednika ovog serijala.
 
Podsjetimo, sudionici Adria Run-a trčat će još preostale 4 utrke diljem Hrvatske u raznim kategorijama, a staze se protežu kroz Karlovac, Nacionalni park Krku, Šibenik i Pulu. Novina koju Adria Run donosi su posebne pogodnosti za svoje članove. Svaki Adria runner ima pravo nastupa na svim utrkama serije, a rezultati svih utrka se zbrajaju.  Na kraju sezone proglasit će se prvi pobjednik serije cestovnih atletskih utkra. Kako postati Adria Runner i ostvariti pogodnosti pronađite na web stranici http://adria.run/ 
 
Iduća utrka prema rasporedu Adria Run-a je 9. Heineken 0.0 Karlovački cener koji ima World Athletics Road Label status, a  gdje će se Adria Runneri boriti za nove bodove u ukupnom poretku, ali i pobjedu na novoj stazi u sezoni. 
 
Više informacija o svim utrkama Adria Run-a pronađite na sljedećim linkovima: 

Internetska stranica: http://adria.run/