Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije i trener zagrebačke Lokomotive Nenad Šoštarić proglašen je najboljim trenerom u ženskom rukometu za 2020. godinu! 
 
U izboru prestižnog portala Handball Planet Šoštarić je vodio "mrtvu utrku" s norveškim izbornikom Thorirom Hergeirssonom, presudili su dodatni glasovi i dodatni kriteriji nakon što su njih dvojica sakupili istovjetan 21 bod. Naš je trener napravio pravo malo čudo osvojivši prvo povijesno odličje za hrvatski ženski rukomet na EP-u u Danskoj.
 
Naravno, bilo je to jedno od najvećih čuda na velikim natjecanjima u ženskom rukometu. Glasovali su novinari iz cijelog svijeta, glasove su na ovoj internetskoj stranici davali i navijači. Šoštarić je ipak nadvladao po dodatnim kriterijima u kojima je veći broj članova žirija dao maksimalne bodove Šoštariću, a i navijači su mu dali više glasova (51 posto u odnosu na 46 posto za Hergeirssona).
 
Daleko iza Šoštarića i Islanđanina na norveškoj klupi ostali su danski izbornik Jesper Jensen (osam bodova) i Brestov Laurent Bezeau (četiri boda). Svaka čast za našeg trenera, zaslužio je.
 

 Izvor: Jutarnji list/Predrag Žukina Foto: Anze Malovrh/Kolektiff