Karlovčanin Dario Smojver, bivši igrač Karlovca i trener s licencom, pobjednik je  ITF teniskog turnir Umag Open 700 u kategoriji igrača +55 godina - piše Marijan Bakić, urednik KASonline.
 
Osvojivši taj turnir trenutno je napravio najveći skok od svih igrača na svjetskoj ITF ranglisti. Sa 84. mjesta doskočio je na 44. mjesto na svijetskoj ITF listi u svojoj kategoriji +55. 
 
- Kako ne bih bio zadovoljan rezultatom – odgovara Smojver na upit da li je zadovoljan  te dodaje: - Nisam zadovoljan igrom u finalu gdje sam pobijedio u tri seta igrača kojeg inače puno lakše dobivam. 
 
Osvajanje naslova u Umagu mala je kompenzacija u odnosu na pojedinačno prvenstvo Europe koje se igralo tjedan ranije i koje je bio prisiljen propustiti zbog proceduralne pogreške prilikom prijave. 
 
-  Da, to je šteta jer sam stvarno bio u dobroj formi i vjerovao sam da mogu prirediti iznenađenje - kaže.
 
U ovoj godini ima skor od 7 pobjeda, bez poraza i 2 osvojena turnira. Trenutni plasman 44. igrača na svijetu znatno će mu olakšati nastup na slijedećim natjecanjima i sasvim sigurno jamčiti status jednog od nositelja. 
 
 - Držim da ako ovako nastavim i dalje mogu biti među prvih 15 na svijetu. Za nekoliko dana krećem s pripremama za rujan kako bi što spremniji nastupio na  momčadskom pojedinačnom Svjetskom prvenstvu koje će se također održati u Umagu – dodaje Smojver. 
 

Inače, Dario Smojver je sportski novinar karlovačkog KAŠ-a i član Hrvatskog zbora sportskih novinara.

 

 PRENOSIMO www.kasonline.eu FOTO: Privatna arhiva