Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač otvorio je u Zadru 29. ljetnu školu kineziologa, koja se na temu “Pedagoške kompetencije u kineziologiji” održava u Zadru od 23. do 26. lipnja.
 
Otvarajući ovaj znanstveno-stručni skup s brojnim domaćim i inozemnim sudionicima, a koji je u zadarskom hotelu Kolovare priredio Hrvatski kineziološki savez s partnerima, među kojima je i HOO, glavni tajnik nacionalne olimpijske udruge, i sam magistar kineziološke struke, istaknuo je:
 
- Kineziološka struka iznimno je značajna za zdravlje svakog naroda, a i u Hrvatskoj su kineziolozi prava blagodat u kreiranju i provođenju različitih programa za zaštitu zdravlja, uključujući u njih cijelu populaciju - od onih najmlađih do osoba starije životne dobi. Posebno su se istaknuli u kriznim razdobljima, povezanim sa zdravstvenom ugrozom uslijed pandemije Covid-19 ili s traumatičnim posljedicama od razornih potresa u Zagrebu i na Banovini. Kineziolozi su shvatili da su vrlo važni čimbenici za fizičko i psihičko zdravlje naših građana i odmah su se dali u konkretne akcije. I danas svjedočimo njihovim aktivnostima koje se teško mogu izmjeriti u novčanoj protuvrijednosti ...
 
 U trodnevnom programu bit će prezentirano nekoliko segmenata: sport, primarno obrazovanje-predškolski odgoj, kineziterapija-rekreacija, naravno - i edukacija.
 

 HOO/Vinko Knežević