Hrvatska reprezentacija gluhih rukometaša osvojila je naslov europskih prvaka, u posljednjem susretu ona je svladala Rusiju 34:25.
 
Hrvatsku igru sa 12 golova predvodio je Tomislav Bošnjak, koji je ujedno i najbolji strijelac prvenstva sa 32 postignuta pogotka. Srebrna medalja tako je pripala Rusiji, dok je brončanu medalju osvojila reprezentacija Srbije. 
 
- Završilo je Europsko prvenstvo. Danas je rezultat bio izjednačen na početku, ali smo pokazali veću kvalitetu kako u obrani tako i u napadu. Posebno se istaknuo naš vratar, Žiga Bedenik, nakon serija obrana napravili smo nedostižnu razliku i održavali je do kraja. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa i da smo zasluženo osvojili naslov Europskih prvaka! Čestitao bih svim dečkima i Rusima na odličnoj utakmici, a ovim zlatom smo potvrdili naš rad i trud - rekao je Tomislav Bošnjak.
 
- Bila je ovo dobra utakmica, borili smo se cijelo vrijeme, bili smo na početku tu negdje, ali smo na kraju pokazali da smo bolja i kvalitetnija ekipa. Sretni smo i ponosni na ovaj veliki uspjeh, a posebno nam je drago da se natjecanje prvi put odvija na domaćem terenu - izjavio je Marjan Turković. 
 
Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih se po prvi put u povijesti održalo u Zagrebu. Natjecanje se odvijalo po kružnom bod sustavu.
 
 

 Izvor: HINA Foto: Guliver Image