Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA), Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je za britansku medijsku kuću BBC da sumnja u još jedno Europsko prvenstvo u nizu različitih zemalja poput ovogodišnjeg, javlja njemačka novinska agencija DPA.
 
Čeferin je dodao da to ne bi bilo pošteno ni prema igračima ni prema navijačima.
 
 - To više nećemo podržavati. Mislim da je izazov jednostavno prevelik i nepravedan prema reprezentacijama koje moraju putovati toliko više od drugih - rekao je Čeferin za BBC. 
 
- Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbejdžanu nakon više od četiri sata leta. Ideja je, naravno, bila zanimljiva, ali vrlo izazovna za provedbu. Mislim da to više nećemo činiti - dodao je slovenski dužnosnik.
 
Ovogodišnji Euro je ugostio 11 gradova, u početku bi ih trebao imati 12, ali u međuvremenu je pandemija novog koronavirusa natjeralo Uefu da odgodi prvenstvo na godinu dana. Neke odabrane momčadi igrale su cijelu grupnu fazu na domaćim stadionima, poput finalista Engleske i Italije. Švicarska, Turska i Wales morali su putovati između Rima i Bakua u skupini A, dok je otkazivanje utakmica u Dublinu u Irskoj značilo da su se utakmice skupine E igrale u Španjolskoj i Rusiji.
 
Ideju za paneuropsko prvenstvo za 60. obljetnicu prvoga EURA predstavio je bivši predsjednik Uefe, Francuz Michel Platini. Sljedeći EURO bit će u Njemačkoj 2024. godine.
 

 Izvor: HINA Foto: Andreas Solaro/AFP