"Ovo je ostvarenje snova", rečenica je kojom je wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević zaključio svoj govor na svečanosti u Newportu, gdje je 49-godišnji Splićanin postao prvi Hrvat koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.
 
Gorana je u društvo teniskih besmrtnika uveo njegov dječački idol John McEnroe, a medalju člana Međunarodne kuće slavnih oko vrata mu je objesio predsjednik ove organizacije i njezin član Stan Smith.
 
- Ne mislim da sam luđi od tebe, ali sam jako blizu. Volim te, volim tvoj tenis, ti si razlog zašto sam počeo igrati tenis i - da, puno puta sam te pobijedio - već u prvim rečenicama svog obraćanja Ivanišević je nasmijao sve nazočne u maglovitoj newportskoj večeri.
 
Na kraju je poentirao na svoj način, izvukavši iz sjećanja društvo koje ga je 2001. u Wimbledonu vjerno pratilo na putu prema najvećem ostvarenju.
 
- Trima Goranima, petorici Gorana, svim Goranima na ovom svijetu - dečki, učinili ste me ponosnim. Činili smo stvari na svoj način, teži, ali bio je to naš način. No, samo ja ulazim unutra. Možete doći posjetiti me, ali ja sam zaslužio ući - rekao je Goran uz ovacije iz publike te zaključio:
 
- Ovo je kraj. Ovo je ostvarenje sna!
 
Emoitivni govro Gorana Ivaniševića: https://youtu.be/5pLLjAbIWI8
 
Foto: AFP
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Goranu Ivaniševiću na velikom priznanju:
 
"Dragi naš Gorane,
iznimno nas veseli činjenica da je jedna veličanstvena sportska karijera dobila završni epilog tvojim ulaskom u društvo "besmrtnika". Teniska Kuća slavnih bogatija je za jedan pomalo nevjerojatan sportski put, za jednu tako originalnu osobnost, za neponovljivu upornost i sportski pothvat koji nikada neće pasti u zaborav. Hvala ti na svemu što si dao hrvatskom tenisu, posebno u vrijeme stvaranja samostalne države kada je tvoja trobojnica oko glave značila i najvrjedniju promociju ratom ugrožene domovine. Hvala ti i za veličanstveni nastup s dvije brončane medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni, za prvi trijumf reprezentacije u Davisovu kupu, hvala za Wimbledon 2001. godine... U ime cjelokupne olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na ulasku u tenisku Kuću slavnih ili ulazak u tenisku 'besmrtnost', tamo gdje si u hrvatskom sportu odavno osigurao mjesto!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------