Osvojivši 8. mjesto u 20. etapi Tour de Francea uspio je obraniti prednost i u nedjelju je samo odvozio posljednju slavljeničku etapu do Elizejskih polja kako bi i službeno potvrdio svoju drugu uzastopnu pobjedu na Touru.
 
Slovenski biciklist Tadej Pogačar ukupni je pobjednik 108. izdanja Tour de Francea, nakon što je u vožnji na kronometar obranio prednost pred najbližim konkurentima i uoči posljednje etape utrke može početi slaviti obranu prošlogodišnjeg naslova. Uoči 30.8 km dugačkog kronometra od Libourne to Saint-Emiliona imao je 5:45 minuta prednosti pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), te 5:51 minuta ispred Ekvadorca Richarda Carapaza (Ineos Grenadiers).
 
Kronometar je pripao Belgijancu Woutu Van Aertu (Jumbo-Visma) koji je pobijedio s vremenom 35:53, drugo mjesto u etapi pripalo je Dancu Kasperu Asgreenu (Deceuninck-Quick-Step) sa zaostatkom od 21 sekundu, dok je treći bio Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), koji je zaostao 32 sekunde.
 
Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je došao do cilja sa zaostatkom od 57 sekundi, zauzevši osmo mjesto, no što je još važnije obranio je prednost pred najbližim suparnicima. U ukupnom poretku sada ima 5:20 minuta ispred najbližeg rivala Vingegaarda, a trećeplasirani Ekvador Carapaz (Ineos Grenadiers) zaostaje 7:03 minute.
 
U nedjelju je na rasporedu bilo 108.4 km dugačka etapa od Chatoua do Champs-Elysees gdje su se za etapnu pobjedu borili šprinteri.
 
 Izvor: HINA Foto: Reuters/Pixsell