Veslač Damir Martin u samcu pobijedio je u svojoj četvrtfinalnoj skupini i plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.
 
Martin je stazu izveslao za 7.17.71 minuta, ostavivši za minimalno za sedam sekundi mađarskog, japanskog, peruanskog, češkog i kazastanskog skifista. U zadnjih 500 metara Damir se praktički odmarao i čuvao snage za polufinale koje je na rasporedu za tri dana.
 
 - Zadovoljan sam utrkom i mogu reći da je sve bilo po planu. Htio sam ići maksimalno prvih 1500 metara da vidim koliko mogu i to sam odradio kako sam htio. Sad slijedi malo duža pauza od dva dana, a za tri dana bi trebalo početi polufinale. Očekuje se loše vrijeme. Glavni cilj je dobro se oporavit pred polufinale jer će to biti jako teška utrka - kazao je Martin, koji je na OI u Londonu i Rio de Janeiru uzimao srebro.
 
 - Idem iz utrke u utrku. Želje su jedno, a trenutno stanje je dobro i mislim da idem u pravom smjeru za plasman u finale. Ne bavim se konkurencijom, vidim da ima nekih iznenađenja, ali i kod mene ih nema i neće ih biti - zaključio je Damir.
 

 Izvor: HINA Foto: Igor Kralj/PIXSELL