U zagrebačkoj zračnoj luci „dr. Franjo Tuđman“, jutros je ponovno bila jedna mala i lijepa svečanost. Kako i ne bi, kad nam se iz Tokija vratio sportaš koji bi mogao napisati cijelu knjigu o svom dvotjednom boravku u olimpijskom gradu.
 
Kanuist (C-1 slalom/divlje vode) Matija Marinić je sa svojim trenerom Stjepanom Perestegijem prošao u tih 14 dana pravu malu dramu, od karantene do sjajnog nastupa u kvalifikacijama, do gubitka olimpijskog finala za samo dvije sekunde i 12 stotinki, i na kraju osvojeno 11. mjesto.
 
Osim predstavnika Hrvatskog olimpijskog obora koje je prevodio direktor marketinga Ranko Ćetković, tu je dakako, bila i Matijina obitelj na čelu s tatom, suprugom i bratom. Dirljivo je bilo vidjeti scene njihovih pozdrava, s posebno otisnutim majicama OI Tokio 2020., jer vjerojatno nitko osim njegovog trenera i najbližih, ne zna koliko su truda i muke uložili u Matijin olimpijski san.
 
Matija Marinić: 
- Bilo je tako blizu, a tako daleko, malo je gorak okus. I sa svim greškama sam bio tako blizu finala. Mislim da jedna čista moja vožnja bi bila sigurno finale. Kod nas, voda se odluči odraditi protiv tebe i ne možeš protiv vode, i izgubiš vrijeme, a sekunda je jako velika. U karanteni kad smo došli, dva dana nismo znali što će biti s nama, tih dva dana je bilo dosta neizvjesno. Ostali dojmovi, uz koronu i uz to sve, lijepo je to doživjeti, lijepo je doći u olimpijsko selo i bilo mi je drago nastupati.
 
Velika ljubav koja pokreće Matiju da se bavi slalomom na divljim vodama, silni trening i trud u sportu se uvijek vrate. I zato smo uvjereni da najbolje stvari od njega, tek dolaze. Prva prava prilika za to je skorašnje Svjetsko prvenstvo. Ne sumnjamo da će Matija Marinić na njemu ponovno biti u svom najboljem izdanju.   
 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Guliver