Soba za uzvanike zagrebačke zračne luke „dr. Franjo Tuđman“ bila je pretijesna da primi sve koji su došli pozdraviti prve hrvatske osvajače medalja na OI Tokio 2020. Zlatnu Mateu Jelić i brončanog Tonija Kanaeta, ali i cijelu olimpijsku taekwondo reprezentaciju na čelu s fenomenalnim trenerom Tonijem Tomasom.
 
Uz izaslanike Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora, Predsjednika Vlade, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog taekwondo saveza i Grada Zagreba te medije, nekako su se u tu malu sobu ugurali i dijelovi njihovih obitelji i prijatelji. Nakon pozdravnih govora uzvanika i zahvale na briljantnoj prezentaciji sportskog znanja i umijeća, koje taekwondo svrstava u skupinu jednog od  najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, Matei Jelić, Toniju Kanaetu i njihovim trenerima, uručeni su posebno izrađeni zlatnici Hrvatskog olimpijskog odbora koji će ih trajno podsjećati ne veličanstveni uspjeh koji su ostvarili.
 
Vidno umorni, ali neizmjerno sretni i nasmijani jer su čini se, tek dolaskom u  Hrvatsku postali svjesni rezultata koji su napravili i koliko su radosti donijeli svima u ovoj zemlji, napokon su bili na raspolaganju i medijima.
 
Matea Jelić:
 - Trudim se uvijek okrenuti u pozitivnom smjeru, imam vjere da ću tako izdržati još dugo i da ću vam donijeti još puno medalja. Trener i ja jedva čekamo opet trenirati i mislim da nam ovo nije dosta. Ne želim ispasti nezahvalna, mi volimo ovaj sport, oboje, i zato smo skupa u tome i nadam se da ćemo ostati još dugo. Nisam sama došla do ovoga, došla sam sa svojim trenerom. U klubu nema nikakve mržnje, zavisti, nego samo ljubav, jedni drugima smo potpora. Ne mogu to opisati, samo sam zahvalna i to je to.
 
Toni Kanaet: 
- Stvarno sam jako sretan, prva muška medalja, pokazali smo da i mi muški možemo nešto napraviti i da idemo u dobrom smjeru. Ovo nas je samo motiviralo da nastavimo dalje raditi još jače i nadam se da će na sljedećim Olimpijskim igrama biti još više medalja. Brzo je Pariz, ja tamo želim zlato i rekao sam Rusu da ću ga tamo pobijediti.
 
Naravno, bila je tu i prelijepa torta Hrvatskog olimpijskog odbora. Ali, osim što su je malo razrezali Matea i Toni, nitko je nije posebno kušao. Svi su samo čekali priliku da im stisnu ruku, zahvale i naprave neizbježni selfie. A pred Mateom, Tonijem, Kristinom Tomić, trenerima Tonijem Tomasom i Veljko Laurom, ali i Zagrepčaninom Ivanom Šapinom koji je imao svoju navijačku ekipu s posebnim majicama, tek je dan slavlja. Veći dio ove sjajne ekipe nestrpljivo čekaju u TK Marjan, gradovima Splitu i Kninu. Nek' se vesele, zaslužili su. I još jedanput, hvala im na svemu!
 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.