Još ranije su organizatori Hanžekovićeva memorijala objavili da su dogovorili dolazak Amerikanca Ryana Crousera koji je u Tokiju obranio naslov olimpijskog pobjednika u bacanju kugle.
 
Trostruki pobjednik i rekorder zagrebačkog mitinga bit će nedvojbeno najveća zvijezda Memorijala Ivana Ivančića (13. rujna), kako se posljednjih sedam godina naziva natjecanje bacača kugle pored fontana. Crouser je prije Olimpijskih igara s 23,37 srušio svjetski rekord koji je 31 godinu držao Randy Barnes, a u Tokiju je nadmašio i olimpijski rekord, bacivši kuglu 23,30.
 
Crouser je prvi puta nastupio u Zagrebu 2016. godine, kada je s 22,28 pobijedio ispred Toma Walsha koji je bacio kuglu 22,21. Bilo je to prvo natjecanje nakon 1988. godine na kojem su dvojica bacača na istom natjecanju bacila kuglu dalje od 22,20. Prošle godine je na Memorijalu Ivana Ivančića pobijedio s 22,74, što je najdalji hitac bačen na tlu Europe u posljednjih 30 godina.
 
OLIMPIJSKA POBJEDNICA ALLMAN DOLAZI U GOSTE NAJVEĆOJ JUNAKINJI UZ SAVU
 
Opet će Sandra Perković biti najveća zvijezda na stadionu Mladosti 14. rujna. Kao što je to već godinama, odnosno otkad zaštitno lice zagrebačkog mitinga nije Blanka Vlašić, koja je jako dugo uživala taj status. Pet godina starija Perkovićku u Zagrebu nitko ne može zasjeniti pa neće ni dolazak Valarie Allman, Amerikanke koja je nakon osmogodišnje vladavine hrvatske rekorderke u Tokiju postala olimpijska pobjednica u bacanju diska. I sad dolazi na “uzvrat” u Zagreb, na domaći teren najveće junakinje uz Savu, žene koja je devet puta pobijeđivala na ovom mitingu i čijih 70,83 iz 2017. figurira kao jedan od najvećih atletskih rezultata uopće ostvarenih na hrvatskom tlu.
 
Sandra, koja je u u olimpijskom finalu bila četvrta te prvi put nakon 12 godina i tek drugi put u čudesnoj karijeri ostala bez medalje na jednom velikom natjecanju, na ovaj će način dobiti priliku za uzvrat, pokazati olimpijskoj pobjednici da joj ne namjerava prepustiti tron.
 

 Izvor: SN Foto: CROPIX