Vrata su definitivno zatvorena za karate na Olimpijskim igrama u Parizu, potvrdio je sportski direktor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kit McConnell za AFP.
 
- Proces raspodjele sportova je završen. Cilj je dati svima što je prije moguće sigurnost, tako da od prošle godine nije moguća promjena u programu Pariza. Da su razmatranja bila isključivo financijska, izabrali bismo sportove sposobne napuniti stadione od 80.000 mjesta, a ne surfing ili skakeboard. Odlučili smo privući mlade - dodao je McConnell.
 
Ivan Kvesić bio je jedan od kandidata za medalju u Tokiju, ali čini se kako više neće imati tu priliku. Karate je imao premijeru kao olimpijski sport u Tokiju, a posljednjih dana francuski osvajač zlatne medalje Steven Da Costa i brojni drugi dužnosnici zalagali su se da se karate vrati u program Igara Pariz 2024. MOO tvrdi da razumije frustraciju ljubitelja karatea, koju je izrazio Steven Da Costa, prvi olimpijski prvak u povijesti u kategoriji do 67 kg, no odluka o karateu je donesena još 2019. godine, kada su organizatori pariških Igara predložili četiri nova sporta, ali ne i karate. 
 
- Ovo su izgovori koji me pomalo živciraju - kaže ogorčeno Steven Da Costa dodavši:  - Potpuno se udaljavamo od vrijednosti Olimpijskih igara, govorimo o novcu, publici, više ne govorimo o sportu, pa odluku još manje razumijem.
 
 Izvor: HINA Foto: Igor Kralj/PIXSELL