Zasluženom pobjedom Olimpije od 12:6 nad domaćinom Brasschaat Bravesima u Federations Cupu Karlovčani potvrdili i sve ono što su dosad bili osvojili u ovogodišnjem domaćem natjecanju za prvenstvo i kup.
 
U posljednjoj utakmici turnira u Belgiji Karlovčani su sa 8:7 ponovno svladali domaće Brasschaat Bravese, za čak 6-0 u Federations Cupu. Karlovački Venecuelanci pokupili su pojedinačne nagrade: Jose Herrera je najbolji udarač i MVP turnira, a Jose Mendoza najbolji pitcher turnira.
 
Za bolje poznavatelje bejzbola nije iznenađenje što su bejzbolaši karlovačke Olimpije u Belgiji nakon domaćeg prvenstva i kupa osvojili i prvo mjesto na međunarodnom turniru Federation Cup jer Olimpija ove sezone igra u top formi. Ovo im je drugi europski trofej u povijesti kluba iz karlovačke gradske četvrti Grabrik nakon osvajanja Kupa CEB 2006. godine. 
 
Za Baseball club Olimpiju su nastupili: Antonio Horvatić, Phil Smith, Petar Jure Rumora, Krunoslav Gojković, Duje Papić, Jose Herrera, Danilo Cvijović (Sven Anić), Slobodan Gales i Kevin Volarić. Tijekom turnira igrali su još Pavao Karin, Jose i Luis Mendoza, Benjamin Paulić, Žan Čović i Darko Kvaternik.
 
Rekapitulacija uspjeha bejzbolaša Olimpije:
17 naslova prvaka Hrvatske
17 Hrvatskih kupova
7 Interliga
2 Europska kupa
43 and counting ….